Vinkkejä miten oluen saa pysymään viileänä tällaisilla keleillä.
0.5l tölkki on ihan pissan lämmintä lopuksi ellei sitä vetäise ykkösellä huiviin.
Kommentit (20)
Kastelet villasukan ja pidät sitä oluen ympärillä.
Suolavettä + jäitä astiaan ja olut sinne aina välillä.
Kaada lasiin pari desiä ja säilytä tölkkiä jääkaapissa
Pullon ympärille kostutettu esim. villasukka, vanha konsti sanoi lampaan turkista tehty päällinen mutta harvemmalla lienee enää lampaan turkkia. Kun sukka kuivuu, prosessi vaatii energiaa, jonka se ottaa tölkin lämmöstä, seurauksena juoma jäähtyy.
Tuolta pistät tilaten.
Yks vi
tunmaku, jurri mikä jurri.
Vierailija kirjoitti:
Kastelet villasukan ja pidät sitä oluen ympärillä.
Nyt on villaa suu täynnä.
Ap
Jääkaapissa säilyy. Avattunakin pari tuntia liikaa väljähtymättä. Usein laitan kylmään sillä aikaa kun juon lasista pari desiä kerrallaan. Monet oluet on kylmänä parhaimmillaan.
Jos jääkaapissa on kylmälokero tai -osasto lihoille, leikkeleille ja kalalle, säilytä oluet siinä. Muutama aste kylmempänä olut on parhaimmillaan. Kaada ohutreunaiseen, pakastimessa jäähdytettyyn lasiin ja nauti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kastelet villasukan ja pidät sitä oluen ympärillä.
Nyt on villaa suu täynnä.
Ap
Nielaise, se lämmittää kuin kossu.
No pidät sitä jääkaapissa tai pakastimessa siihen asti kunnes juot sen.
Ei niitä juomia ole tuntikaupalla pöydällä säilytettäväksi tehty!
Vierailija kirjoitti:
Suolavettä + jäitä astiaan ja olut sinne aina välillä.
Mikä tää suola juttuon. Kaverikin sanoi että jääpaloja ja suolaa sekaan. Suolahan sulattaa ne jäät. Tietäkin suolataan talvella ja se pysyy sulana eikä kylmene entisestään, eli sehän lämpenee suolalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolavettä + jäitä astiaan ja olut sinne aina välillä.
Mikä tää suola juttuon. Kaverikin sanoi että jääpaloja ja suolaa sekaan. Suolahan sulattaa ne jäät. Tietäkin suolataan talvella ja se pysyy sulana eikä kylmene entisestään, eli sehän lämpenee suolalla.
Pakkasella suola sulattaa, lämpimällä viilentää.
Puolen litran törppö on huono pakkauskoko jos tykkää maun vuoksi nautiskella eikä juomalla juoda.
Mielestäni paras koko on vajaa 3dl, eli ns half pintti..
Ei lämpene, ei väljähdy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolavettä + jäitä astiaan ja olut sinne aina välillä.
Mikä tää suola juttuon. Kaverikin sanoi että jääpaloja ja suolaa sekaan. Suolahan sulattaa ne jäät. Tietäkin suolataan talvella ja se pysyy sulana eikä kylmene entisestään, eli sehän lämpenee suolalla.
No mitä luulet että miksi se suola sulattaa? Laskisikos ehkä sitä sulamispistettä? Näin se VESI on kylmempää (kun seassa on vielä jäitäkin) ja vesi jäähdyttää paremmin niitä tölkkejä. Ihan PERUSKOULUN fysiikkaa...
Siirry 0.33 kokoon niin ei olut ehdi lämpeämään niin paljon.