Miten saa uunipellistä pienemmän?
Minkä kantikkaan esineen voi laittaa uunipellille siten, että pellin pinta-alaa saa pienennettyä reunasta? Leivinpaperi levitettäisiin siihen päälle. Muovista ja kumista esinettä ei tietenkään, koska ne sulavat.
Haluan tehdä pannukakun, mutta pellin kokoinen on liian iso ja pannukakusta saattaa tulla pahaa, jos sitä säilöö jääkaapissa yön yli.
Kommentit (25)
Auttaisiko foliosta muotoiltu pötkö? Tai tee suosiolla normiohjetta puolet pienempi annos ja paista se (piirakka)vuoassa..
Vierailija kirjoitti:
Auttaisiko foliosta muotoiltu pötkö? Tai tee suosiolla normiohjetta puolet pienempi annos ja paista se (piirakka)vuoassa..
Niin muuten teenkin. Tajusin juuri että niinkin voi tehdä.
ap
Onko piirakkavuokaa, siinä onnistuu puoliohje.
Ei mene kyllä pannukakku miksikään jos säilöö jääkaapissa.
Jo on taas aivopieru uusvuttomalta.
Miten joku syö vähemmän, kuin pellillisen?
No ihan vaikka uunivuoka. Eikö sellaisista ole kuullut?
Vierailija kirjoitti:
No ihan vaikka uunivuoka. Eikö sellaisista ole kuullut?
Hyvä. Alumiinia ja melamiinia käytetään nykyään ihan liian vähän.
Pannukakusta ei tule pahaa jääkaapissa ellei jääkaappi ole niin törkyinen, että sieltä tarttuu tuotteeseen makuja.
Voiko alumiinifoliota käyttää jonkin metallisen, kuten uunipellin kanssa?
Vierailija kirjoitti:
Voiko alumiinifoliota käyttää jonkin metallisen, kuten uunipellin kanssa?
Voi käyttää. Varot vain ettei pelti ole ruosteessa koska ruoste toimii alumiinille hapettimena jos se syttyy palamaan (=termiittireaktio).
Nuppineuloilla teet sopivan kokoisen ’vuoan’ taittelemalla leivinpaperin kulmat.
Teen pannukakut piirakkavuoassa.
Tai osta iso neliönmallinen kakkuvuoka. Tuolla on (ensin on pyöreät, sitten neliöt)
https://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Con…
Pannukakun voi paistaa vaikka paistinpannussa levyllä molemminpuolin.
Muhffinssipapereissa(muffinssipellillä,tavallisella pellillä paperiset leviää ja taikina tulee ulos)
Laita pannukakku tai lettutaikinaan puolet piimää,tulee hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Pannukakku on ihan hyvää yön yli.
Minä ainakin teen pannukakun normaalin uuninpellin kokoiseksi ja leikkaan sen sitten 9 osaan (3x3). Ensimmäisellä kerralla söin sitä lämpimänä lakka-, mansikka- tai vadelmahillon kera. Loput laitan sitten tiiviiseen muovirasiaan ja se säilyy jääkaapissa vaikka pari paivää aivan hyvin.
Matala ja pohjastaan tarpeeksi laakea uunivuoka.