Kakkupohjat ei onnistu
Mä en saa ikinä kakkupohjaa onnistumaan. Joko se lässähtää tai sitten se jää kiinni vuokaan kuten äsken.
Tein kuuden munan sokerikakkupohjan ja pilalle meni.
Pitäisi pojan rippijuhliin leipoa kakkuja, mutta kait se on paras vain tehdä uunipellillä.
Ja ostaa muutama pyöreä pohja.
Saatteko te kakkupohjia onnistumaan ja kuinka?
Kommentit (7)
Mittaa aineet. Sitten ennen uuniin panoa pudota pohja n 10 cm korkeudelta pöydälle. Ei oteta liian aikaisin uunista .
Vierailija kirjoitti:
Mittaa aineet. Sitten ennen uuniin panoa pudota pohja n 10 cm korkeudelta pöydälle. Ei oteta liian aikaisin uunista .
Siis punnitse aineet.
Vierailija kirjoitti:
Mittaa aineet. Sitten ennen uuniin panoa pudota pohja n 10 cm korkeudelta pöydälle. Ei oteta liian aikaisin uunista .
Pudota? Ihan uusi juttu minulle. Itse olen aina varonut, että en kolistele ettei ilmakuplat häviä.
Aloittajalla voi olla ongelma se, että hän vatkaa munia ja sokeria joko liian vähän tai liian paljon. Vaahto on silloin sopivaa, kun vatkaimen ylös nostaessa pystyy tekemään kahdeksikon vaahdon pintaan vatkaimesta valuvalla vaahdolla. Jauhot kannattaa siivilöidä taikinaan ja sekoittaa varovasti. Kakkuvuoka pitää voidella ja korppujauhottaa huolellisesti. Loppu on sitten ihan tuurissaan, joskus onnistuu tosi hyvin ja joskus vähän huonommin.
Ja ei sitten kurkistella sinne uuniin luukkua avaamalla...
No nyt on uusi pohja uunissa. Kuuden munan kaakaopohja, tarkoin ohjeen mukaan tehty ja tällä kertaa laitoin perunajauhoja.
Laitoin uunia myös pienemmälle jos se vika on liian kuumassa uunissa.
Nyt jos ei onnistu niin sitten en enää yritä.
Ap
Jes, hienoin pohja mitä olen ikinä tehnyt. Tästälähtien teen aina tällä ohjeella ja uuni pienemmälle.
Ap
Vaihdellen, leipuri kun en ole mutta nyt onnistui sairaan hyvin. En alitettavasti muista millä netin ohjeella tein.