Miksi hampurilainen on roskaruokaa?
Mutta ateria, jossa on leipää, jauhelihapihvi ja hieman salaattia on ihan ok?
Kommentit (20)
Joskus kuulin, että termi tuli siitä, kun sellista syötyä tulee roskaa.
Normiateriasta ei synny roskaa samalla tavalla.
Se ’roska’ viittaa niihin ruoan pakkauksiin, ei itse ruokaan.
Me tehtiin tänään itse , oli sukulaiselta saadut hirvenlihat, luomutomaatit, laadukas juusto ja kasvimaalta salaatti ja yrtit.
Ei tullut käärepapereita tai muuta roskaa. Ja oli kyllä todella hyvää vaikka vähän emmittiin onnistuuko noin vähärasvaisella lihalla.
Ravitsemuksellisesti epäilyttävä: valkoista leipää ja rasvaista paljon lisäaineita sisältävää majoneesia. Lisäksi hampparin kanssa syödään usein ranskalaisia perunoita ja juodaan limonadia.
Nimitys tulee siitä, että se tuottaa roskaa. Ranskalaisille oma loota tai pussi, hampparille omansa ja juoma pahvimukissa. 80-luvulla lähes kaikki hampparit olivat pakattuina neliskanttiseen lämpölaatikkoon.
Joku Mäkkärin hamppari on täynnä turhia kaloreita. Vaikka joku itsetehty quinoabataattiburgeri täysjyväsämpylään tehtynä on sitten taas ihan toinen asia.
Hamppari on itseasiassa ihan hyvä ruoka. Roskaa siitä tekee ne usein kylkiäisenä olevat höttöhiilarit eli ranskikset ja limu.
Paradoksaalisesti muuten terveenä pidetyt kala ja kana on hampurilaisissa paljon pahempia, kuin se pahapaha liha: kala- ja kanahampparit on leivitettyjä ja imevät rasvaa ja suolaa ihan hirmuisesti pannulta.
Harvoin syötynä se ei ole roskaruokaa.
Sukulaiskommentoija-ikkkunakyylä-terassibongari työstalkkeri-vessasomettaja-vahinkolikettäjä
Hiilaria sämpylä.Pihvi olisi terveellisiin.Peruna eli ranskikset hiilaria ,lihottavat. Roskaruoka halpaa.Ite en syö kuin harvoin.En kyl kumpaakaan noista.Muuta moskaa..
Vain täysi moukka käyttää ruuasta tuollaista termiä.
Vierailija kirjoitti:
Ravitsemuksellisesti epäilyttävä: valkoista leipää ja rasvaista paljon lisäaineita sisältävää majoneesia. Lisäksi hampparin kanssa syödään usein ranskalaisia perunoita ja juodaan limonadia.
Tätähän ne suuret ikäluokat räkyttävät. Siis ne, joilla oli maksullinen kouluruoka. Mitäpä nämä koululaiset tekivät? Skippasivat koululounaan ja ostivat kaupasta munkin ja limonadipullon. Kumpikohan lie terveellisempi eväs? Mun mielestä hamppariateria on sentään jonkinlaista oikeaa ruokaa verrattuna munkkipossuun ja Jaffaan.
Vaikka tässä on monta alapeukuttajaa, niin roskaruoka-termi on nimenomaan peräisin siitä, että siitä tulee niin paljon roskaa. Hampurilaisen kääre (usein vielä hampurilainen on paperikääreessä ja se pahvilaatikossa), ranskalaisten perunoiden pussi tai laatikko, juomamuki, pilli ja kansi. Ketsuppi-, suola- ja pippuripussukat sekä majoneesipurkki. Näiden lisäksi vielä se pussi johon nämä on pakattu (jos ottaa mukaan).
Tästä se on sitten laajentunut käsittämään sellaista ruokaa, jota pidetään ravitsemuksellisesti huonompana kuin ravitsemussuositusten mukainen ruoka. Eri maissa tämä tarkoittaa eri asioita, ja moni pikaruoka tai eines (jota roskaruuaksi kutsutaan) voi olla hyvinkin terveellinen. Roskaruoka on mielikuvapohjainen nimitys.
Nimenomaan sana tullut alunperin roskasta, joka syntyi yksitttäin pakatuista hampurilaisista, ranskiksista, juomista ja pirtelöistä. Nykyään roskaa pyritty kai vähentämään ( itse en ole käynyt vuosiin hampurilaispaikoissa). Joskus tilaan ravintolassa , eikä se silloin ole roskaruokaa.
Jauhelihapihvi on mahdllisimman rasvaisesta lihasta, leipä on vaalea vehnäsämpylä., salaatti on suolakurkkua ja sipulia, juustossakin on rasvaa.
Käärepaperit, pussit ym