Miten tehdä hyvää paahtopaistia?
Kommentit (3)
sido lähes huoneenlämpöinen paisti ja ota väri pintaan kuumalla paistinpannulla jossa voita, näin sulkeutuu lihassyyt ja nesteet pysyy paistossa paistin sisällä.
paiston jälkeen pintaan mustapippuria ja suolaa
uuniin 120 asteeseen niin kauan kun paistomittari näyttää 58 max 60 astetta.
jos käytät paistin kylmänä maustaa voi tässä vaiheessa ja kietoa paistin tiiviisti folioon ja antaa jäähtyä ja pitää jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ehdottomasti matala uuninlämpö niin paisti pysyy mehevänä ja painohäviö jää pieneksi.
sido lähes huoneenlämpöinen paisti ja ota väri pintaan kuumalla paistinpannulla jossa voita, näin sulkeutuu lihassyyt ja nesteet pysyy paistossa paistin sisällä.
paiston jälkeen pintaan mustapippuria ja suolaa
uuniin 120 asteeseen niin kauan kun paistomittari näyttää 58 max 60 astetta.
jos käytät paistin kylmänä maustaa voi tässä vaiheessa ja kietoa paistin tiiviisti folioon ja antaa jäähtyä ja pitää jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ehdottomasti matala uuninlämpö niin paisti pysyy mehevänä ja painohäviö jää pieneksi.
mukaan:
1,5 kg hyvää paahto tai sisäpaistia (sido jos on huonon mallinen)
1. ilta - hiero pippuria ja karkeaa suolaa pintaan ja anna maustua yön yli.
2. pv paista 175' n 1-1,5 h riippuen siitä miten läpikypsän haluat
- anna jäähtyä hieman ja hiero taas pippuaria ja suolaa pintaan, peitä foliolla ja muovilla.
- voi syödä jäähtyneenä tai seuraavana päivänä