olisiko kellään kertoa vehnäpuuron teko ohjetta?
en ole ikinä tehnyt ja esikoinen toivoi aamupalaksi kun oli koulussa ollut ja kuulema hyvää. eli vehnäjauhoja ja... maitoa?
Kommentit (6)
vehnäpuuro (voipuuro, samettipuuro, lempivelli,voi tehdä puurona tai vellinä) ei todellakaan ole sama kuin vehnähiutalepuuro. Erittäin hyvä, halpa ja helppo ns. vanhanajan ruoka.
Voipuuro (Vehnäpuuro)
150-200 g voita tai margar.
300 g vehnäjauh.
1-2 l kiehuvaa maitoa
suolaa
Voi sulatetaan, vehnäjauhot lisätään ja seos
kiehautetaan.
Joukkoon lisätään kiehuva maito vähitellen hyvin
sekoittaen, mieluimmin vatkaimella.
Puuroa keitetään 10 - 15 min.
Maustetaan suolalla.
Tarjotaan kuumana tai kylmänä mehukastikkeen tai
maidon kera
Voipuuro (Vehnäpuuro)
150-200 g voita tai margar.
300 g vehnäjauh.
1-2 l kiehuvaa maitoa
suolaaVoi sulatetaan, vehnäjauhot lisätään ja seos
kiehautetaan.
Joukkoon lisätään kiehuva maito vähitellen hyvin
sekoittaen, mieluimmin vatkaimella.
Puuroa keitetään 10 - 15 min.
Maustetaan suolalla.
Tarjotaan kuumana tai kylmänä mehukastikkeen tai
maidon kera
oletan kyseessä olevan ihan vehnähiutalepuuroa...
Vehnähiutaleita saat kaupasta samasta hyllystä suurinpiirtein kun kaikki muutkin puurohiutaleet ;)
On muuten hyvää tuo vehnäpuuro ainakin nuista hiutaleita tehty. En oo tuommosesta vehnäjauhoista tehtyä puuroa maistellut mutta omituisen kuuloinen eväs...
Jussin rouheinen vehnäpuuro:
5 dl vettä
5 dl maitoa
n.2,5 dl Kruunu täysjyvävehnäjauhoa (ohjeen mukaan tarkka mitta 2,2 dl...)
1 tl suolaa
Kuumenna neste lähes kiehuvaksi, vispilöi jauhot joukkoon.
Hauduta puuro kypsäksi n. 20–30 minuuttia. Mausta valmis puuro suolalla