Mikä idea on tulisessa ruuassa
Ostin vahingossa tulista italianpata ainesta. No tehtiin siitä ruoka ja ensihetkestä suuhun tuli vain polttava olo eikä ruuan makua maistanut oikeastaan ollenkaan. Ihan sama mitä jätöksiä olisi ollut raaka-aineena.
Kommentit (302)
Jos ei ole koskaan tulisia ruokia syönyt, niin sitten ei varmasti kykene maistamaan muuta, kuin sen tulisuuden.
Minust on iha kiva jos ruoas on vähän potkua, mutta liika on liikaa. Laitoin ruokaani valkopippuria, mustapippuria, cayanepippuria ja chiliä. Oli aika tujua.
Vierailija kirjoitti:
Se se idea juuri alunpitäen onkin tulisissa mausteissa, peittävät pilaantuneen ruuan maun. Siksi niitä on suosittu erityisesti lämpimissä maissa, joissa ruoka helposti pilaantuu.
Jep. Ja maat, joissa ei ole ollut saatavilla noita mausteita taas ovat kehittäneet omat makuhermot pilaantuneille ruuille.
Vierailija kirjoitti:
Jos ei ole koskaan tulisia ruokia syönyt, niin sitten ei varmasti kykene maistamaan muuta, kuin sen tulisuuden.
Miksi kukaan sitten vapaaehtoisesti pilaisi herkät makureseptorit jollakin tulisella ruualla.
Vierailija kirjoitti:
Se se idea juuri alunpitäen onkin tulisissa mausteissa, peittävät pilaantuneen ruuan maun. Siksi niitä on suosittu erityisesti lämpimissä maissa, joissa ruoka helposti pilaantuu.
Eks ne oo kuullu arkkupakastimista ja jääkaapeista? Sellaset joka nurkkaa ni huvä tulaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ei ole koskaan tulisia ruokia syönyt, niin sitten ei varmasti kykene maistamaan muuta, kuin sen tulisuuden.
Miksi kukaan sitten vapaaehtoisesti pilaisi herkät makureseptorit jollakin tulisella ruualla.
Suomalaisilla mitään herkkiä makureseptoreita ole, kun syövät ruokia kuten salmiakki, mämmi, silli, autajuusto, jne.
Vierailija kirjoitti:
Se se idea juuri alunpitäen onkin tulisissa mausteissa, peittävät pilaantuneen ruuan maun. Siksi niitä on suosittu erityisesti lämpimissä maissa, joissa ruoka helposti pilaantuu.
Tuo ei pidä paikkaansa. Yleinen harhaluulo.
Pitäähän makuaistinsa menettäneillä chilihulluillakin olla joku juttu millä keulia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se se idea juuri alunpitäen onkin tulisissa mausteissa, peittävät pilaantuneen ruuan maun. Siksi niitä on suosittu erityisesti lämpimissä maissa, joissa ruoka helposti pilaantuu.
Eks ne oo kuullu arkkupakastimista ja jääkaapeista? Sellaset joka nurkkaa ni huvä tulaa.
Eivät olleet kuulleet köyhemmissä kylissä vielä satoja vuosia sitten.
Ei tuo kaupan italianpata ole oikeasti tulista ruokaa nähnytkään, mutta kai jos ei ole tottunut mausteisiin niin voi tuokin tuntua tuliselta. Mitä enemmän syö maustettua ruokaa, sitä enemmän siihen tottuu ja se tulisuus ei enää tunnu pahalle. Itse en syönyt ennen mitään tulista, mutta oepetin itseni pitämään tulisesta pikkuhiljaa. Nyt tykkään semmoisesta keskitulisesta. Super hotit ei ihan vielä ainakaan mene mulla alas.
Lämpimissä maissa on kuuma ilmasto. Tulinen ruoka lisää hieneritystä ja siten viilentää kehoa.
Mä oon tulisen ruuan ystävä.
Ei tulinen ruoka rutiinin omaisesti maistu, mutta silloin tällöin se on piristävää.
Kebabpaikoissa ne miehet osaavat kyllä maustaa annokset täydellisesti<3 Ei voi samana päivänä puhua suomalaisista mestoista joista puuttuu maku kokonaan
Ainakin tässä italianpadassa tulisuus pilasi makuelämyksen.
ap
Se idea on, että jotkut pitävät siitä. Onko sinulle yleensäkin vaikeaa hahmottaa, että eri ihmiset pitävät eri asioista?
Vierailija kirjoitti:
Pitäähän makuaistinsa menettäneillä chilihulluillakin olla joku juttu millä keulia.
Selitäpä nyt ihan fysiologian tasolla, miten chilin syöminen vaikuttaa makuaistiin? Sitä tulisuuttahan ei aistita millään makuaistilla, vaan kapsaisiini harhauttaa lämpötilaa aistivat solut luulemaan, että on kuuma. Siksi kapsaisiini polttaa myös muilla limakalvoilla kuin suussa.
Perisuomalainen ankea mauton mössö se vastaa hyvvää onkin, eiks vaan? :D
Vierailija kirjoitti:
Se se idea juuri alunpitäen onkin tulisissa mausteissa, peittävät pilaantuneen ruuan maun. Siksi niitä on suosittu erityisesti lämpimissä maissa, joissa ruoka helposti pilaantuu.
Olet itseasiassa väärä.
Ei tosiaankaan ole kyse tulisuudesta, vaan MAUSTEISISTA ruuista. Ihan eri asiat. Ja täälläkin ihmiset yläpeukuttaa tätä väärää tietoa.
Chilia pitää olla sopivasti, ei liikaa, ja se pitää lempeästi houkutella esiin, ts. öljyssö tai voissa hiljakseen haudutella esiin. Ja näin löytyy chilin hedelmäisyys. Habanero ja lemon drop on suosikkejani.
Liika maustaminen pilaa ruuan kuin ruuan. Jos tunkee kolmea pippuria, useaa chilia samaan ruokaan niin pilalla on. Gastronomia. Se on sitä kun opettelee toisiaan korostavat maut mausteissa, yrteissä. Se on yksinkertaisista aineksista täydellisyyden löytämistä. Ja ruuassa saa tällöin olla myös potkua ja se on silti hyvää.
Terv. ruokahifistelijä ja kokkauksen harrastaja, joka kuitenkin rakastaa eniten mumminsa tekemää kananmunakastiketta (salaisuudet voi, suola ja maustepippuri + rakkaus)
Se se idea juuri alunpitäen onkin tulisissa mausteissa, peittävät pilaantuneen ruuan maun. Siksi niitä on suosittu erityisesti lämpimissä maissa, joissa ruoka helposti pilaantuu.