Hampurilaispihvit, miten teette?
Miten teette jauhelihasta hampurilaispihvit? K-kaupan ohjeessa oli vain jauheliha ja mausteet..kotikokin ohjeessa oli myös kananmunaa (sidosaineeksi).
Kommentit (28)
En laita kananmunaa koska sitä ei tarvita.
Muotoilen jauhelihasta pallon ja litistelen sen oikean kokoiseksi, melko ohueksi kuten hampurilaispaikoissakin. Sitten laitan päälle suolaa ja jauhan myllystä mustapippuria.
Paistan runsaassa voin ja oliiviöljyn (paistamiseen tarkoitettu) seoksessa nopeasti. Käännettyäni pihvin suolaan ja pippuroin myös toisen puolen.
Kaikki hampurilaisiani syöneet kehuvat niitä aina. Pihvistä ei tule näin kuivia eikä sitkeitä vaan juuri oikeanlaisia.
Taputtelen kontin jauhelihaa litteäksi ja maustetta pintaan. Paisto grillissä tai pannulla.
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvita muuta kuin naudan jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Sidosainetta tarvitset, jos teet lihamureketta.
Me ollaan huomattu myös, että näin tulee parhaat pihvit. Paistaminen onnistuu hyvin myös avotulella jos haluaa esim. grillatessa hampurilaisia.
Kunnon rasvaton jauheliha + suola & pippuri. Tee pihvit ja laita hetkeksi jääkaappiin ennen paistamista, niin jähmettyvät muotoonsa. Tee siitä pihvistä riittävän paksu, katso youtubesta esim Gordon Ramseyn ohje aiheesta, tulee erinomainen hampurilainen sillä ohjeella.
Läpyttelen 150 grm paistilihaa pihviksi.Ei mitään mausteita eikä sidonnaisaineita. Mausteet jälkeen päin.
Vierailija kirjoitti:
En laita kananmunaa koska sitä ei tarvita.
Muotoilen jauhelihasta pallon ja litistelen sen oikean kokoiseksi, melko ohueksi kuten hampurilaispaikoissakin. Sitten laitan päälle suolaa ja jauhan myllystä mustapippuria.
Paistan runsaassa voin ja oliiviöljyn (paistamiseen tarkoitettu) seoksessa nopeasti. Käännettyäni pihvin suolaan ja pippuroin myös toisen puolen.
Kaikki hampurilaisiani syöneet kehuvat niitä aina. Pihvistä ei tule näin kuivia eikä sitkeitä vaan juuri oikeanlaisia.
Joo,ei tarvitse,eikä korppujauhoja tms.
Taputtelen kosteilla käsillä pihvit ja keskelle kuoppa silloin kun laittaa pannulle. Nesteet menee kuoppaan eikä valu pannulle.
Namnam.
Samantyyppisen rakenteen kuin jossain Mäkkärin pihvissä muuten saa kotinakin, kun käyttää ne pakastimen kautta. Pakastepihvejähän Mäkkärissäkin käytetään.
Toiset tykkää toiset ei.
Vierailija kirjoitti:
Samantyyppisen rakenteen kuin jossain Mäkkärin pihvissä muuten saa kotinakin, kun käyttää ne pakastimen kautta. Pakastepihvejähän Mäkkärissäkin käytetään.
Toiset tykkää toiset ei.
Lisään vielä: sitten pakkasesta vain suoraan pannulle, ei mitään sulatteluja tartte.
En todennäköisesti tee oikeaoppisesti, mutta lisään jauhelihaan vain suolaa ja mustapippuria, paistan valurautapannulla voissa ja öljyssä pinnan ja työnnän uuniin hetkeksi. Otan lopussa vielä pois uunista, lisään pihvien päälle _paljon_ hyvää cheddaria ja työnnän hetkeksi takaisin uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Kunnon rasvaton jauheliha + suola & pippuri. Tee pihvit ja laita hetkeksi jääkaappiin ennen paistamista, niin jähmettyvät muotoonsa. Tee siitä pihvistä riittävän paksu, katso youtubesta esim Gordon Ramseyn ohje aiheesta, tulee erinomainen hampurilainen sillä ohjeella.
Yleensähän neuvotaan käyttämään aika rasvaista jauhelihaa, siksi ei tule useinkaan tehtyä.
Jauhelihapallo on kätevä litsata ihan ohueksikin kahden leivinpaperipalan välissä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kunnon rasvaton jauheliha + suola & pippuri. Tee pihvit ja laita hetkeksi jääkaappiin ennen paistamista, niin jähmettyvät muotoonsa. Tee siitä pihvistä riittävän paksu, katso youtubesta esim Gordon Ramseyn ohje aiheesta, tulee erinomainen hampurilainen sillä ohjeella.
Yleensähän neuvotaan käyttämään aika rasvaista jauhelihaa, siksi ei tule useinkaan tehtyä.
Niin tehdään, mutta mielestänu ei tarvita rasvaista lihaa, kun paistaa kuumalla pannulla nopeasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Samantyyppisen rakenteen kuin jossain Mäkkärin pihvissä muuten saa kotinakin, kun käyttää ne pakastimen kautta. Pakastepihvejähän Mäkkärissäkin käytetään.
Toiset tykkää toiset ei.Lisään vielä: sitten pakkasesta vain suoraan pannulle, ei mitään sulatteluja tartte.
Noin tulee hyviä. Raakapihvit on kätevä pakastaa pinossa, voipaperi joka pihvin välissä.
Haluan hampurilaispihvini ohuena, en sellaisena möykkynä kuin näissä gourmet-hamppareissa näkee!
Ohut pihvi on terveellisempi kuin paksu. Kompromise.
Vierailija kirjoitti:
Ohut pihvi on terveellisempi kuin paksu. Kompromise.
Ja kypsyy äkkiä, eli aitoa pikaruokaa.
Hyvää jauhelihaa (naudan) ja pekonisilppua. Suolaa ja pippuria. Ei muuta. Ihan parhaat grillattavat hampurilaispihvit. Ja mielellään ohuena
Vierailija kirjoitti:
Haluan hampurilaispihvini ohuena, en sellaisena möykkynä kuin näissä gourmet-hamppareissa näkee!
Mieluummin kaksi ohutta kuin yksi paksu. Enemmän paistopinta-alaa = enemmän makua.
Käytän jauhelihaa, muotoilen pihviksi ja laitan pintaan mausteet. Parhaimmat pihvit tulisi parilan kanssa mutta en jaksa siivota sitä niin useimmiten teen paistinpannulla. Myös grillillä tulee hyviä mutta siinä on se sama siivousurakka. :D
Ei tarvita muuta kuin naudan jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Sidosainetta tarvitset, jos teet lihamureketta.