Onko palstalla maataloustyöntekijöitä, tilallisia tms tuotantoeläinten kanssa työskenteleviä?
Millaisena koette työnne nykyään?
Itse olen elämäntyöni tehnyt eläintenparissa, mutta vuosi vuodelta on alan vaihtaminen houkutellut entistä enemmän. Pohdin paljon eettisiä näkökulmia.
Olisi kiva saada keskustelua =)
Kommentit (7)
Niin miten se eettisyyteennliittyy? Voithan alkaa yrttiviljelijäksi.
Vierailija kirjoitti:
Niin miten se eettisyyteennliittyy? Voithan alkaa yrttiviljelijäksi.
Ei paljon kiinnosta alkaa peltoa ostamaan jne kun muutenkin haaveilen muustat työstä =D
Kuin mieheni suusta ap:n aloitus.
Yli 10 vuotta ollut eläintilallisena, omasta halusta aloittanut. Pohtii nykyään paljon tuotannon eettisyyttä. Arvelen, johtuu siitä, että on somessa. Itse en ole somessa (ja esim uutiseni luen sanomalehdistä ja niiden verkkojulkaisuista, mutta siis toimitettua, journalistista sisältöä). Luulen, somessa on mahdollista ajautua tietyllä tavalla ajattelevien kuplaan, ja ajatella, että koko maailma ajattelee niin. Omat näkemykseni eivät tässä ajassa ole muuttuneet. Mielestäni suomalaiset eläintilat toimivat eettisesti.
Mieheni aikoo kuitenkin jatkaa ainakin jossain muodossa tilallisena, ja saada siitä elantonsa jatkossakin. Maataloudella on hänelle suurempi merkitys kuin pelkkä elinkeino. Tietyillä reunaehdoilla maataloudessa on mahdollista vaihtaa tuotantosuuntaa. Ei tietenkään onnistu, jos niskassa on lypsynavetan miljoonavelat, mutta meillä ei ole sellaista.
Tsemppiä pohdintoihisi, ap!
^Kiitos vastauksesta :)
Nostan jos vielä löytyis.
Sanoisin, että kurjuuden keskellä eläimille tärkeintä on hyvä hoitaja.
Suomessa on 50 000 maatilaa, joista 20 000 on olemassa vain siksi, että ne nostavat maataloustukea"
Ruoka on Suomessa Euroopan kalleimmasta päästä
Pietilä pureutuu tilanteen taustoihin uudessa kirjassaan Ruokarahan sisäpiiri (Art House 2019).
Kyseessä on Pietilän kymmenes oma kirja, joka valaisee suomalaisen ruokatuotannon ja maatalouspolitiikan pimeää puolta.
maataloustuki oli suhteellisesti Euroopan korkeinta, ruoka kalleinta ja rajasuoja tiukimpia.
Lopputulos on se, että syömme edelleen Euroopan kalleinta ruokaa.
https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1243921
On