Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Söisitkö synteettistä lihaa

Derilium Dremes
16.03.2021 |

Aatteen vuoksi vegaani, voisitko syödä synteettistä lihaa? Sen valmistuksessahan ei ole vahingoitettu eläimiä.
Ja en nyt tarkoita mitään ruis-tofu-pihvejä, vaan ihan molikyylikoostumukseltaan lihaa, joka on vain tuotettu keinotekoisesti

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veikkaan että monet vegaanit myös vihaa kaikenmaailman "keinotekoisia" ja "GMO" tuotteita, joten tuskinpa.

Vierailija
2/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, ellen olis jossain maailmanlopputilanteessa bunkkerissa jossa olis pakko syödä mitä saa selviytyäkseen. Tosin sillonkin miettisin kahdesti.

Ja oon kasvissyöjä muistakin syistä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos se on paistettu täyssynteettisessä mobil rally formula öljyssä.

Vierailija
4/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, mutta olenkin vegaani terveyssyistä. Keinoliha ei ole yhtään sen terveellisempää kuin aito.

Vierailija
5/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söisin sitten kun synteettinen liha on niin laadukasta ettei sitä voi erottaa laboratoriossakaan oikeasta lihasta.

Vierailija
6/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söisin mielelläni. Rakastin lihan makua ja koostumusta, mutta en ole eettisistä syistä sitä syönyt 15 vuoteen. Jos saisi keinotekoisesti kasvatettuna kudoksena, niin kyllä söisin. Alkaisikin varmaan oikein lihamässäily, ku pavut toisinaan kyllästyttää melkoisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toki, tosin se taitaa olla vielä pitkään niin kallista, ettei päädy tavallisten tossunkuluttajien lautasille.

Vierailija
8/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katsotaan tilannetta 10v kuluttua, jos tuotteita on sitten markkinoilla ja todettu haitattomiksi.

Nyt ei ole mitään syytä olla syömättä lihaa. Liha on hyvää, terveellistä ja edullista ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Katsotaan tilannetta 10v kuluttua, jos tuotteita on sitten markkinoilla ja todettu haitattomiksi.

Nyt ei ole mitään syytä olla syömättä lihaa. Liha on hyvää, terveellistä ja edullista ruokaa.

Hyvää ja sopivissa määrin terveellistä, ehdottomasti.

Liiankin edullista, suhteessa nykymittaisen lihantuotannon ympäristövaikutuksiin.

Vierailija
10/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En, mutta olenkin vegaani terveyssyistä. Keinoliha ei ole yhtään sen terveellisempää kuin aito.

Onko sinulla jokin erikoinen sairaus, vai miksi et syö lihaa terveyssyistä?

Liha on parasta helposti saatavilla olevaa proteiinia ja sillä on ihmisen terveydelle enimmäkseen hyviä vaikutuksia.  Varsinkin lapsille ja nuorille tärkeää että saavat kasvuun tarvittavat proteiinit.

Makkara voi olla epäterveellistä, mutta se johtuu nitriileistä eikä lihasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En keksi yhtäkään syytä, miksi söisin.

Vierailija
12/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En, mutta olenkin vegaani terveyssyistä. Keinoliha ei ole yhtään sen terveellisempää kuin aito.

Onko sinulla jokin erikoinen sairaus, vai miksi et syö lihaa terveyssyistä?

Liha on parasta helposti saatavilla olevaa proteiinia ja sillä on ihmisen terveydelle enimmäkseen hyviä vaikutuksia.  Varsinkin lapsille ja nuorille tärkeää että saavat kasvuun tarvittavat proteiinit.

Makkara voi olla epäterveellistä, mutta se johtuu nitriileistä eikä lihasta.

Ohisena sanon, että puhut läpiä päähäsi. Liha on aina myös kolesterolia nostavaa, eläinrasvan takia sydän- ja verisuonitautiriskiä nostavaa ja syöpäriskiä nostavaa ruokaa.

Syömme sitä myös aivan liikaa. Punaista lihaa ja lihajalosteita - kyllä, riski koskee myös lihaa, ei pelkästään jalosteita - ei saisi syödä enempää kuin puolisen kiloa viikossa. Liha lisää suolistosyövän riskiä.

https://www.syopajarjestot.fi/ajankohtaista/tiedotteet/50-grammaa-lihaj…

"Punainen liha, johon lasketaan naudan, porsaan ja lampaan liha, nostaa paksu- ja peräsuolisyövän riskiä 17 prosenttia kutakin päivittäin syötyä 100 grammaa kohden. Lihavalmisteiden kohdalla riski taas nousee 18 prosenttia kutakin päivittäin syötyä 50 grammaa kohden.

Lihavalmisteita ovat esimerkiksi erilaiset makkarat ja kinkut.

FinRavinto-tutkimuksen mukaan suurin osa miehistä ja neljäsosa naisista syö yli puoli kiloa punaista lihaa ja lihavalmisteita viikossa.

On terveellisempää syödä broileria, kalkkunaa, kalaa ja kasviproteiinia. Lihan voi korvata monilla proteiinipitoisilla kasviksilla. Kasvisten käyttö pienentää syövän vaaraa. Kannattaa laittaa lautaselle puolet kasviksia, neljännes täysjyväviljaa, perunaa tai muita juureksia, neljännes lihaa, kanaa, kalaa tai palkokasveja.

-Kasvikset ehkäisevät syöpää monin eri tavoin, koska ne sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita sekä ravintokuitua. Kasviksissa on myös erilaisia syövältä suojaavia yhdisteitä, jotka suojaavat soluja vaurioitumiselta. Kasvisten käyttöä tulisikin lisätä kaikin tavoin, sanoo kehittämispäällikkö Virve Laivisto."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottahan toki voisin syödä, jos se olisi sen hintaista, että minulla olisi siihen varaa ja sitä olisi yleisesti saatavilla.

Olen vähentänyt lihan syömistä voimakkaasti liki nollaan (syön sitä, jos muuta ei ole esim. kylässä saatavilla) eläinsuojelun ja ympäristösuojelun takia. Myös osin siksi, että liha lihottaa, lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä ja suolistosyövän riskiä - voin paremmin ilman.

Vierailija
14/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitäisi ensin olla kehitettynä joku tarkastusmetodi sille, että keinoliha on ns. tervettä kudosta. Teuraseläinten kuntoa ja terveyttä valvotaan, tosin takavuosina ainakin Puolassa mm. syöpäsairaita eläimiä käytettiin ihmisravinnoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En, mutta olenkin vegaani terveyssyistä. Keinoliha ei ole yhtään sen terveellisempää kuin aito.

Onko sinulla jokin erikoinen sairaus, vai miksi et syö lihaa terveyssyistä?

Liha on parasta helposti saatavilla olevaa proteiinia ja sillä on ihmisen terveydelle enimmäkseen hyviä vaikutuksia.  Varsinkin lapsille ja nuorille tärkeää että saavat kasvuun tarvittavat proteiinit.

Makkara voi olla epäterveellistä, mutta se johtuu nitriileistä eikä lihasta.

Ohisena sanon, että puhut läpiä päähäsi. Liha on aina myös kolesterolia nostavaa, eläinrasvan takia sydän- ja verisuonitautiriskiä nostavaa ja syöpäriskiä nostavaa ruokaa.

Syömme sitä myös aivan liikaa. Punaista lihaa ja lihajalosteita - kyllä, riski koskee myös lihaa, ei pelkästään jalosteita - ei saisi syödä enempää kuin puolisen kiloa viikossa. Liha lisää suolistosyövän riskiä.

https://www.syopajarjestot.fi/ajankohtaista/tiedotteet/50-grammaa-lihaj…

"Punainen liha, johon lasketaan naudan, porsaan ja lampaan liha, nostaa paksu- ja peräsuolisyövän riskiä 17 prosenttia kutakin päivittäin syötyä 100 grammaa kohden. Lihavalmisteiden kohdalla riski taas nousee 18 prosenttia kutakin päivittäin syötyä 50 grammaa kohden.

Lihavalmisteita ovat esimerkiksi erilaiset makkarat ja kinkut.

FinRavinto-tutkimuksen mukaan suurin osa miehistä ja neljäsosa naisista syö yli puoli kiloa punaista lihaa ja lihavalmisteita viikossa.

On terveellisempää syödä broileria, kalkkunaa, kalaa ja kasviproteiinia. Lihan voi korvata monilla proteiinipitoisilla kasviksilla. Kasvisten käyttö pienentää syövän vaaraa. Kannattaa laittaa lautaselle puolet kasviksia, neljännes täysjyväviljaa, perunaa tai muita juureksia, neljännes lihaa, kanaa, kalaa tai palkokasveja.

-Kasvikset ehkäisevät syöpää monin eri tavoin, koska ne sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita sekä ravintokuitua. Kasviksissa on myös erilaisia syövältä suojaavia yhdisteitä, jotka suojaavat soluja vaurioitumiselta. Kasvisten käyttöä tulisikin lisätä kaikin tavoin, sanoo kehittämispäällikkö Virve Laivisto."

Liikaa syöminen on tietenkin epäterveellistä ja normaapainoisella ei ole haittaa eläinrasvoista. Siipikarja ja kala ovat myös lihaa (eläimen lihasta). Ja missä luki että jos syö lihaa, niin ei syö ollenkaan kasviksia? Ja miksi mainitset erikseen jalosteet, vaikka puhuttiin lihasta, ja vaikka kerroin, että ne ovat haitallisia

Itse syön suunnilleen lautasmallin mukaan. Lihasta kokonaan kieltäytyminen terveysvaikutuksiin vedoten on harhaista ideologiaa eikä sillä ole mitään tekemistä tiedon tai tieteen kanssa.  Ja kuten mainittua, liha on paras proteiinin lähde ja tarpeen etenkin kasvaville lapsille ja nuorille.

Vierailija
16/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen sekasyöjä, mutta en syö lihaa läheskään joka päivä. Jos aitoa lihaa ei saa, siirryn kokonaan kasvissyöjäksi, en kuitenkaan vegaaniksi, sillä en ole mikään vouhkaaja.

Vierailija
17/17 |
16.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Testaisin jos olisi kohtuuhintaista, ja päättäisin vasta sitten, koska viimeisestä lihansyönnistä on jo niin monia vuosia aikaa etten sitä osaa enää mitenkään muistella himoiten, tai kaivaten siitä mitään, ja tämä on se millä kroppa parhaiten toimii. Mutta monipuolisuuden ja helppouden nimissä olen aina valmis kokeilemaan uutta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan seitsemän