Suolasuositus max 5g/päivä.
En ymmärrä miten se voi olla sama 30 tai 120 kiloisille?
Tai 5 tai 20 kJ/päivä syöville..
Kommentit (27)
10 g heilahtaa kaikille jotka syö valmisruokia tai "ravintola"ssa.
Mässypäivänä 20g.
Vain fakiiri pääsee alle 5.
Vierailija kirjoitti:
10 g heilahtaa kaikille jotka syö valmisruokia tai "ravintola"ssa.
Mässypäivänä 20g.
Vain fakiiri pääsee alle 5.
Se on helppo kun tekee KAIKEN ruuan itse.
Sitä juuri tuskailen kun kaikkiin valmisruokiin lisätään suolaa. Miksei voi tehdä suolatonta, suolahan on helppo lisätä jos tahtoo. En haluaisi tehdä ruokia itse, keksin parempaakin tekemistä.
N-43
Suolattoman leivän valmistamisella kotona. Riisi, pasta, perunat keitetään ilman suolaa. Näillä saa tiputettua aika paljon suolan saantia.
Vaikea päästä eineksillä ja leivällä ym. kaupan valmiilla ruuilla lähellekään suositusta. Mahdotonta oikeastaan.
Käyttäjä35319 kirjoitti:
Sitä juuri tuskailen kun kaikkiin valmisruokiin lisätään suolaa. Miksei voi tehdä suolatonta, suolahan on helppo lisätä jos tahtoo. En haluaisi tehdä ruokia itse, keksin parempaakin tekemistä.
N-43
Niin onkin kovin aikaa vievää laittaa kana uuniin.
Käyttäjä35319 kirjoitti:
Sitä juuri tuskailen kun kaikkiin valmisruokiin lisätään suolaa. Miksei voi tehdä suolatonta, suolahan on helppo lisätä jos tahtoo. En haluaisi tehdä ruokia itse, keksin parempaakin tekemistä.
N-43
Valitettavasti.
Se myy, on ilmaista ja sitoo vettä!
Pinnalle ripottelemalla suolainen maku saataisiin puolta vähemmällä määrällä.
Vierailija kirjoitti:
Suolattoman leivän valmistamisella kotona. Riisi, pasta, perunat keitetään ilman suolaa. Näillä saa tiputettua aika paljon suolan saantia.
Vaikea päästä eineksillä ja leivällä ym. kaupan valmiilla ruuilla lähellekään suositusta. Mahdotonta oikeastaan.
Leivän voi jättää kokonaan syömättä. Ja aikaa, rahaa ja tiskiä säästyy kun jättää riisit, jne keittämättä.
Alle 5 g pääsee, kun tekee ruuan itse ja ei lisää suolaa. Suolaa on lähes kaikkialla. Esim yksi einespispitsa sisältää vähintään 5g suolaa, ja täytteistä riippuen enemmän. Itse olen laskeskellut joskus ja aika helposti täyttyy tuo 5g.
Pidemmän päälle nostaa verenpainetta.
Leipomon edustaja valehteli kysyttäessä että pakko laittaa, muuten ei onnistu.
Kumma kun kotileipomossa suolan määrällä ei ole mitään tekemistä onnistumisen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Leipomon edustaja valehteli kysyttäessä että pakko laittaa, muuten ei onnistu.
Kumma kun kotileipomossa suolan määrällä ei ole mitään tekemistä onnistumisen kanssa.
Veikkaan että kaikki ei ole sinun kanssa samaa mieltä siitä onnistumisprosentista 🤣
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leipomon edustaja valehteli kysyttäessä että pakko laittaa, muuten ei onnistu.
Kumma kun kotileipomossa suolan määrällä ei ole mitään tekemistä onnistumisen kanssa.
Veikkaan että kaikki ei ole sinun kanssa samaa mieltä siitä onnistumisprosentista 🤣
Sinulle onnistuminen tarkoittaa suolan makua. AP tarkoitti leivän rakennetta. Vahvistan AP:n havainnon. Puoliammattilaisena totean että piirun verran vähemmän nestettä, jos jättää suolan taikinasta.
Vilpitön kysymys: onko suolasta muuta haittaa kuin verenpaineen nousu?
Minä lisään melkein kaikkeen suolaa ja paljon.
Vierailija kirjoitti:
Minä lisään melkein kaikkeen suolaa ja paljon.
Niin!
Muita makuja ei tarvita.
5 grammaa menee jo melkein aamupuuroon. 😆 Verenpaineet 115/65.
OT lätinäksi meni. Kukaan ei vastannut avaukseen ;-(
Vierailija kirjoitti:
Käyttäjä35319 kirjoitti:
Sitä juuri tuskailen kun kaikkiin valmisruokiin lisätään suolaa. Miksei voi tehdä suolatonta, suolahan on helppo lisätä jos tahtoo. En haluaisi tehdä ruokia itse, keksin parempaakin tekemistä.
N-43
Niin onkin kovin aikaa vievää laittaa kana uuniin.[/quote
Unohdat työtasojen puhdistukset ja tiskin. Ja sen että mikroaterian voin syödä kylmänä, ei tarvi edes jäähdyttää. Hoituispa syöminen pillerimuodossa.
N-43
Käyttäjä35319 kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käyttäjä35319 kirjoitti:
Sitä juuri tuskailen kun kaikkiin valmisruokiin lisätään suolaa. Miksei voi tehdä suolatonta, suolahan on helppo lisätä jos tahtoo. En haluaisi tehdä ruokia itse, keksin parempaakin tekemistä.
N-43
Niin onkin kovin aikaa vievää laittaa kana uuniin.[/quote
Unohdat työtasojen puhdistukset ja tiskin. Ja sen että mikroaterian voin syödä kylmänä, ei tarvi edes jäähdyttää. Hoituispa syöminen pillerimuodossa.
N-43
Ja jos valmistaa ruokaa on kiinni ruokailuajoissa, en halua olla missään kiinni.
N-43
Suola nostaa verenpainetta ja sitä ei saa syödä.
Sokeri nostaa verenpainetta ja sitä käsketään syömään mielin määrin.
Suola ei aiheuta diabetesta, mutta sokeri aiheuttaa.
Mielenkiintoista sinänsä.
Lisäksi on tutkimuksia, ettei suola edes ole haitallista vaan sydänkohtauksia saa nimenomaan vähäsuolaiset ihmiset.
Ei miesten juttuja tänne!