Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kananmunakastike ja valkokastike hyi! Miten jotkut voi pitää.

Vierailija
02.03.2021 |

Varsinkin ensimmäiseen saanut traumat ala-asteelta. Oli pakko syödä.

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siihen puolukkahilloa, nam.

Vierailija
2/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makuasioista, turha kiistellä....

Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Makuasioista, turha kiistellä....

Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.

 

On sillä ainakin hienompi nimi :D

Miten sen teet ?

Vierailija
4/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunakastike saattaa just ja just mennä jos mun isä on laittanut. Muuten ei. Valkokastike on tuskin ikinä ok

Vierailija
5/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Makuasioista, turha kiistellä....

Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.

 

On sillä ainakin hienompi nimi :D

Miten sen teet ?

Meinaan mulle ei ole oikein selvinnyt ero.

Vierailija
6/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nämä on näitä eroavaisuuksiamme. Minä puolestani en ole ikinä tajunnut miten ihmiset pitävät munamaitoon tehdystä makaronilaatikosta (meillä ei kotona onneksi tehty sitä ja koulussakin taisi olla tehty yleensä lihaliemeen)  ja kuitenkin on yksi ruokia joista suuri osa ( varsinkin lapsista) pitää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tilliä joukkoon

Vierailija
8/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Makuasioista, turha kiistellä....

Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.

 

On sillä ainakin hienompi nimi :D

Miten sen teet ?

Meinaan mulle ei ole oikein selvinnyt ero.

Ero on tekotavassa ja aineksissa.

Google löytää montakin eri reseptiä tuon tekoon...

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Valkokastike

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotkut tykkää jopa munamaidosta. 

Vierailija
10/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Makuasioista, turha kiistellä....

Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.

 

On sillä ainakin hienompi nimi :D

Miten sen teet ?

Meinaan mulle ei ole oikein selvinnyt ero.

Ero on tekotavassa ja aineksissa.

Google löytää montakin eri reseptiä tuon tekoon...

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Valkokastike

Siksi kysyinkin sun reseptiä, kun Google löytää tuhansia ja olisi kiva kuulla sellaiselta, jolla on jo tieto mikä niistä on hyvä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nämä on näitä eroavaisuuksiamme. Minä puolestani en ole ikinä tajunnut miten ihmiset pitävät munamaitoon tehdystä makaronilaatikosta (meillä ei kotona onneksi tehty sitä ja koulussakin taisi olla tehty yleensä lihaliemeen)  ja kuitenkin on yksi ruokia joista suuri osa ( varsinkin lapsista) pitää. 

Lihaliemikuutioliemeen tehty makaronilaatikko, jossa makaronit on keittämättä, jauheliha paistamatta ja mausteina on homejuustoa sekä persiljaa - mahtaa olla hyvää...?

Vierailija
12/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Nämä on näitä eroavaisuuksiamme. Minä puolestani en ole ikinä tajunnut miten ihmiset pitävät munamaitoon tehdystä makaronilaatikosta (meillä ei kotona onneksi tehty sitä ja koulussakin taisi olla tehty yleensä lihaliemeen)  ja kuitenkin on yksi ruokia joista suuri osa ( varsinkin lapsista) pitää. 

Lihaliemikuutioliemeen tehty makaronilaatikko, jossa makaronit on keittämättä, jauheliha paistamatta ja mausteina on homejuustoa sekä persiljaa - mahtaa olla hyvää...?

Ei ollut sekään, mutta munamaito oli mielestäni suutuntumaltaan vielä öklömpi. Mutta en myöskään ole juonut maitoa sen jälkeen, kun menin kouluun.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koulun valkokastike ja veriletut 🤢

Vierailija
14/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Nämä on näitä eroavaisuuksiamme. Minä puolestani en ole ikinä tajunnut miten ihmiset pitävät munamaitoon tehdystä makaronilaatikosta (meillä ei kotona onneksi tehty sitä ja koulussakin taisi olla tehty yleensä lihaliemeen)  ja kuitenkin on yksi ruokia joista suuri osa ( varsinkin lapsista) pitää. 

Lihaliemikuutioliemeen tehty makaronilaatikko, jossa makaronit on keittämättä, jauheliha paistamatta ja mausteina on homejuustoa sekä persiljaa - mahtaa olla hyvää...?

Liemikuutiot pilaa kaiken ruuan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Nämä on näitä eroavaisuuksiamme. Minä puolestani en ole ikinä tajunnut miten ihmiset pitävät munamaitoon tehdystä makaronilaatikosta (meillä ei kotona onneksi tehty sitä ja koulussakin taisi olla tehty yleensä lihaliemeen)  ja kuitenkin on yksi ruokia joista suuri osa ( varsinkin lapsista) pitää. 

Lihaliemikuutioliemeen tehty makaronilaatikko, jossa makaronit on keittämättä, jauheliha paistamatta ja mausteina on homejuustoa sekä persiljaa - mahtaa olla hyvää...?

Liemikuutiot pilaa kaiken ruuan.

No koulun ruuat olivat muutenkin mitä olivat. Melkoisia keinoainesekoituksia. Onneksi ei ole tarvinnut omassa kodissa lapsena eikä aikuisenakaan moisia syödä.

Vierailija
16/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koulun valkokastike ja veriletut 🤢

Omatekemät hyviä. Eilen juuri tein verilettuja.

Vierailija
17/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Makuasioista, turha kiistellä....

Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.

Makuasioista ei voi kuin kiistellä!

Vierailija
18/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina voi oppia jotain uutta, kuten nyt munakastikkeen olemassaolon. Eipä ole koskaan tullut eteen ja reseptien luettuani, en keksi minkä kanssa tuota kaipaisin.

Vierailija
19/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Makuasioista, turha kiistellä....

Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.

 

On sillä ainakin hienompi nimi :D

Miten sen teet ?

Meinaan mulle ei ole oikein selvinnyt ero.

Ero on tekotavassa ja aineksissa.

Google löytää montakin eri reseptiä tuon tekoon...

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Valkokastike

Siksi kysyinkin sun reseptiä, kun Google löytää tuhansia ja olisi kiva kuulla sellaiselta, jolla on jo tieto mikä niistä on hyvä. 

Jokainen kokki osaa paistaa pihvin. Soosin teko on paljon vaikeampaa. Kannattaa kokeilla pitääkö muskottipähkinästä, se antaa kivan maun. Jos haluaa lisätä hiukan vaivalloisuutta niin liemipohja keitetään voissa ja siitä voista tehdään sitten se kastike ”mirepoix” ranskaksi.

https://www.thespruceeats.com/mother-sauces-996119

Tuolta löytyvät klassiset kastikereseptit. Noudattamalla näitä pikkutarkasti saa hyvän soosin. Oikomalla ei.

Vierailija
20/27 |
02.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Makuasioista, turha kiistellä....

Ja koulun valkokastike oli kyllä YÖÖÖÖÖK, mutta kunnon bechamelkastike on hyvää.

 

On sillä ainakin hienompi nimi :D

Miten sen teet ?

Meinaan mulle ei ole oikein selvinnyt ero.

Ero on tekotavassa ja aineksissa.

Google löytää montakin eri reseptiä tuon tekoon...

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Valkokastike

Siksi kysyinkin sun reseptiä, kun Google löytää tuhansia ja olisi kiva kuulla sellaiselta, jolla on jo tieto mikä niistä on hyvä. 

Jokainen kokki osaa paistaa pihvin. Soosin teko on paljon vaikeampaa. Kannattaa kokeilla pitääkö muskottipähkinästä, se antaa kivan maun. Jos haluaa lisätä hiukan vaivalloisuutta niin liemipohja keitetään voissa ja siitä voista tehdään sitten se kastike ”mirepoix” ranskaksi.

https://www.thespruceeats.com/mother-sauces-996119

Tuolta löytyvät klassiset kastikereseptit. Noudattamalla näitä pikkutarkasti saa hyvän soosin. Oikomalla ei.

hei totta, muskottipähkinää mun mummini aina lisäsi valkokastikkeseen . Olinkin unohtanut koko jutun. Kiitti.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi seitsemän viisi