Tiedättekö miten netissä olevilla reseptisivuilla ihmiset kommentoivat resepteihin tyyliin "korvasin kerman kaurakermalla ja jätin sokerin pois, hyvää tuli :))))) "
Sitä vain mietin, että miksi siellä niin usein ihmiset kertovat korvanneensa lähestulkoon ihan kaiken jollain muulla ja "hyvää tuli"? En epäile, varmaan tuli hyvää, mutta eihän se ole enää sama ruoka lainkaan, jos ihan kaikki on korvattu jollain muulla.
Kommentit (4)
Tai joku laittaa reseptin ja joku sanoo että tekee aivan toisenlaisen. Vai niin...
No kai niissä kommenteissa ihmiset vaan haluaa kertoa toisille ihmisille, että näköjään tämän voi korvata tällä tai tuolla ilman suurta katastrofia...
Itse en kirjoittele kommentteja minnekään reseptien alle, mutta sen sijaan olen mestari korvailemaan. Kuukkeloin usein reseptejä ihan laittaen hakusanoiksi niitä ruoka-aineita, mitä mulla kaapissa on (ja mistä pitäis tehdä sapuska, jotta sais sen ruoka-aineen pois sieltä kaapista pahenemasta). Löydän reseptin tai ehdotuksen, ja muokkaan sitä oman makuni mukaan. Suhtaudun ruoanlaittoon luovasti ja leikillisesti. Mutta tiedän, että varsinkin kokemattomampi ruoanlaittaja voi olla huolissaan jonkun reseptin ainesosan suhteen, ja miettiä pitääkö justiin tämä aines vielä käydä kaupasta hakemassa vai voiko sen korvata sillä ja tällä... ja silloin tuommoinen kommentti saattaa olla tosi arvokas.
Enemmän ihmetyttää ne sellaiset kuin ”ei ollut pestoa ja en tykkää oliiveista ja valkosipulista. Laitoin kerman tilalle maitoa. Oli aika mautonta”.
Samaa ihmetellyt..