Juodaanko missään muualla samanlaista kahvia kuin Suomessa? Missä maissa saa yleensä pahaa kahvia?
Kommentit (20)
Me juodaan vain kotimaista kahvia!
Ruotsissa on suurinpiirtein samanlaista, joskin paahtoaste on usein tummempaa.
Kaffe & bulle- tilaukseen ei suomalaisen tarvitse yleensä pettyä.
Kokemukseni kylläkin ovat 2000- luvun alusta Tukholmasta ylöspäin.
Tuntuu, ettei missään Suomen ulkopuolella saa hyvää kahvia.
Jokaisella kansalla omat makunsa ja tottumuksensa, lienevätkö toisten sitten parenpia. Suomessakin saa kahvia jo moneen makuun.
Taannoin Macronin vieraillessa Suomessa uutisoitiin hänen reaktiostaa suomalaiseen kahviin. Olettiko hän tosiaan, että täällä on samanlaista kahvia kuin Ranskassa ja siis ainoaa oikeaako vain Ranskassa.
Vierailija kirjoitti:
Me juodaan vain kotimaista kahvia!
Luettelisitko meille Suomen top 10 kahvinviljelijää?
Riippuu mitä kukin pitää hyvänä kahvina. Toinen tykkää vaaleasta paahdosta, toinen tummasta ja moni sotkee kahviinsa sokeria, maitoa, kermaa, siirappia, maitovaahtoa jne.
Yhdysvalloissa kahvi on samantapaista kuin Suomessa, mutta vielä pahempaa.
Vain ja ainoastaan espressoa. Lavazza crema& gusto.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Me juodaan vain kotimaista kahvia!
Luettelisitko meille Suomen top 10 kahvinviljelijää?
Wilson Kirwa nyt ainakin.
Saksalainen kahvi (ja sinappi) on aivan peestä.
Suomalainen kahvi on sitä pahanmakuista, laihaa litkua. Tummasta paahdosta tykkään mutta ei sen tarvitse espressoa olla.
Vierailija kirjoitti:
Jokaisella kansalla omat makunsa ja tottumuksensa, lienevätkö toisten sitten parenpia. Suomessakin saa kahvia jo moneen makuun.
Taannoin Macronin vieraillessa Suomessa uutisoitiin hänen reaktiostaa suomalaiseen kahviin. Olettiko hän tosiaan, että täällä on samanlaista kahvia kuin Ranskassa ja siis ainoaa oikeaako vain Ranskassa.
No tuskin oletti mitään, kaikilla matkoilla maistaa ulkomaisia ruokia ja matkoja hän tekee paljon. Mutta onko sellainen pannun pohjalla puoli päivää palanut torikahvi mikään erityinen makuelämys kenenkään mielestä?
Vierailija kirjoitti:
Vain ja ainoastaan espressoa. Lavazza crema& gusto.
Espresson periaate näyttää olevan mahdollisimman vahvaa - ei hyvää kahvia.
Englannissa on pahaa kahvia. Espanjassa olen ostanut italialaista suodatinkahvia, joka edes vähän muistuttaa sitä mihin kotona on tottunut.
Ostin kerran ranskalaiselta huoltoasemalta café au laitin. Hirveämpää myrkkyä en ole koskaan juonut.
Pääasia on haukkua kaikkea suomalaista.
Suomalainen kahvi on pahaa, suomalainen ruoka on pahaa, suomalainen luonto on ruma, Suomen maisemat ovat ikävät, suomalaiset ihmiset ovat rumia, Suomen sää on surkea...
Vierailija kirjoitti:
Saksalainen kahvi (ja sinappi) on aivan peestä.
Saksalainen makkara voi olla hyvää, mutta en sitä saksalaisella sinapilla maustaisi.
Saksassa ainakin kahviloissa kun ottaa Milchkaffeen niin on kyllä erinomaista. Siinä huomaa miten Suomessa kahvi on aika kuraa.
Assburger kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saksalainen kahvi (ja sinappi) on aivan peestä.
Saksalainen makkara voi olla hyvää, mutta en sitä saksalaisella sinapilla maustaisi.
Esim. Düsseldorfissa löytyy ABB ja Löwensenf. Ei tarvi silloin Turun sinappia kovin kehua.
Ja makkarat....mmmmm... varsinkin joulumarkkinoilla sekä kauppojen lihatiskeillä. Ei tule siinäkään HK ja Atria yhtään mieleen.
Riippuu täysin millaisesta kahvista pitää. Monissa maissa ei ole mitään suomalaista suodatinkahvia vastaavaa. Esimerkiksi yleensä lähimmäksi osuva americano on espressoa, jota on jatkettu kuumalla vedellä. Jos espresso ei maistu, niin tuskin americanokaan. Maitoa kahvissa käyttävillä on enemmän valikoimaa.