Uskaltaako eilen vanhentunutta sushia syödä vielä?
Osassa on raakaa kalaa ja osassa ei. Uskaltaako syödä vai heitänkö roskiin?
Kommentit (6)
Mutta pahaa se jokatapauksessa on jo, monta päivää sitten keitetty kylmä riisi.
Vierailija kirjoitti:
Nuuhki ja maista varovasti. Jos et suoranaisesti kuulu mihinkään riskiryhmään ja aistinvarainen arvio ei paljasta mitään hälyttävää, uskallat syödä.
Raaka kala on melkoinen riski.
Oletin, että kyse on jääkaappilämpötilassa säilytetystä sushista. Pakastesushi säilyy paljon pidempään, joten siinä päivä sinne tai tänne ei ole niin merkityksellinen.
Raakaa kalaa ei kannata syödä viimeisen käyttöpäivän jälkeen, koska siitä voi saada pahan ruokamyrkytyksen eikä sen pilaantumista huomaa aistinvaraisesti. Riisikin on herkkä pilaantumaan, joten herkkävatsaisten ei välttämättä kannata ottaa riskiä.
Ainakin niitä, missä ei ole kalaa, voi hyvin syödä.
Raaka kala ja riisi on molemmat melkoisia riskitekijöitä, miltei mitä tahansa muuta noin vähän vanhentunutta ruokaa vielä voisin syödä mutta en sushia.
Nuuhki ja maista varovasti. Jos et suoranaisesti kuulu mihinkään riskiryhmään ja aistinvarainen arvio ei paljasta mitään hälyttävää, uskallat syödä.