Mitä teet päinvastoin kuin yleensä ohjeistetaan ja lopputulos on parempi?
Itse sekoitan kuivahiivan lämpimään veteen. Taikinasta tulee kuohkeampi näin. Ohjeistus on, että kuivahiiva sekoitetaan kuivien aineiden kanssa.
Muita?
Kommentit (11)
Kaiken töissä ja opiskelussa.
Parhaiten kaikki sujuu kun teen oman pään mukaan.
Ai... Eikös siinä kuivahiivapakkauksessakin ole ohje että lämpimään veteen?! Ei ole koskaan muu tullut mieleenkään, eli veteen olen aina ihan ohjeen mukaisesti sekoittanut.
kaiken
....ja siksipä ussein pyydetäänkin tekemään ihan päinvastoin ku oikiasti halutaan
...nii että lopputulos on halutun lainen
😳
En laita leivinjauhetta täytekakkupohjan taikinaan, enkä myöskään kääretorttutaikinaan.
Ennen laitoin aina ohjeen mukaan leivinjauhetta. Kakku kohosi uunissa kauniisti, mutta kun otin sen uunista, se painui rumasti kuopalle. Oli hankala leikata, ja muutenkin vaikea saada siistiä lopputulosta. Kerran sitten kokeilin jättää leivinjauheen pois. Kakku ei kohonnut uunissa yhtä paljon, mutta ihan riittävästi. Se ei myöskään painunut kuopalle uunista ottamisen jälkeen, kuten leivinjauheella kohotettu kakku teki.
Vierailija kirjoitti:
Ai... Eikös siinä kuivahiivapakkauksessakin ole ohje että lämpimään veteen?! Ei ole koskaan muu tullut mieleenkään, eli veteen olen aina ihan ohjeen mukaisesti sekoittanut.
En tiedä mikä ohjeistus pakkauksessa, mutta leipomisohjeissa on kuivahiivan sekoitus jauhoihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ai... Eikös siinä kuivahiivapakkauksessakin ole ohje että lämpimään veteen?! Ei ole koskaan muu tullut mieleenkään, eli veteen olen aina ihan ohjeen mukaisesti sekoittanut.
En tiedä mikä ohjeistus pakkauksessa, mutta leipomisohjeissa on kuivahiivan sekoitus jauhoihin.
Niin on ja sen jälkeen lämpimään veteen.
Vierailija kirjoitti:
En laita leivinjauhetta täytekakkupohjan taikinaan, enkä myöskään kääretorttutaikinaan.
Ennen laitoin aina ohjeen mukaan leivinjauhetta. Kakku kohosi uunissa kauniisti, mutta kun otin sen uunista, se painui rumasti kuopalle. Oli hankala leikata, ja muutenkin vaikea saada siistiä lopputulosta. Kerran sitten kokeilin jättää leivinjauheen pois. Kakku ei kohonnut uunissa yhtä paljon, mutta ihan riittävästi. Se ei myöskään painunut kuopalle uunista ottamisen jälkeen, kuten leivinjauheella kohotettu kakku teki.
Mullekin on käynyt noin. Olen luullut sen johtuvan liian isosta vuoasta.
Vatkaan keltuaiset ja valkuaiset erikseen, lisään sokerin keltuaisiin kun alkavat kuohkeutua ja lopuksi yhdistän vaahdot. Ainakaan omassa vatkaimessa ei riitä tehot vaahdottamaan munia kokonaisina sokerin kanssa.
Kuivahiivan voi käyttää joko jauhoihin sekoitettuna TAI lämpimään veteen sekoitettuna. Molemmat käy. Kumpi tapa on parempi, on sitten ihan leipojasta kiinni. Kiitos. Seuraava.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En laita leivinjauhetta täytekakkupohjan taikinaan, enkä myöskään kääretorttutaikinaan.8
Ennen laitoin aina ohjeen mukaan leivinjauhetta. Kakku kohosi uunissa kauniisti, mutta kun otin sen uunista, se painui rumasti kuopalle. Oli hankala leikata, ja muutenkin vaikea saada siistiä lopputulosta. Kerran sitten kokeilin jättää leivinjauheen pois. Kakku ei kohonnut uunissa yhtä paljon, mutta ihan riittävästi. Se ei myöskään painunut kuopalle uunista ottamisen jälkeen, kuten leivinjauheella kohotettu kakku teki.
Mullekin on käynyt noin. Olen luullut sen johtuvan liian isosta vuoasta.
Tuo johtuu liian vähäisestä jauhomäärästä, eikä leivinjauheesta tai väärän kokoisesta vuoasta.
Haukun vaimoa ennen seksiä. On kiihottuneempi aggressiivisena. Fakta.