Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kenelläkään vanhaa hyvää ohjetta siihen pitomakaronilaatikkoon, jota syödään mm. karjalanpaistin kanssa?

Vierailija
12.01.2021 |

Haluaisin kokeilla sitä lihatonta makaronilaatikkoa. Minkälaisellla ohjeella kannattaa tehdä?

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.martat.fi/reseptit/vanhan-ajan-makaronilaatikko/

tieto mitä et netistä löydä sitä et tarvii

Vierailija
2/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tavallisen makaroonilaatikon ohje, mutta liha pois. Näin ainakin itse tekisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punaista maitoa ja reilusti munia ja voita. Mielellään keität makaronit ensin maidossa ja sitten vielä hyydytät munamaito-voiseoksessa, suolaa unohtamatta. Päälle voi laittaa vähän juustoraastetta ja kermaa.

Vierailija
4/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei makaronilaatikko kuulu karjalanpaistin kaveriksi ainakaan Karjalan puolella. Meillä tarjotaan uunipaistin kanssa aina perunoita. Tuo makaronilaatikko lie etelän väen keksintöä.

Vierailija
5/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä munamaidossa perus sarvimakaronia, mukaan hieman suolaa ja ripaus sokeria ja voita hieman.

T. Pohjois-Karjalasta lähtöisin, mummon kanssa lihaton makaronilaatikko oli aina joulupöydässä ja sittemmin omassa. Karjalanpaistiliemi ihanaa tuon kanssa.

Vierailija
6/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

https://www.martat.fi/reseptit/vanhan-ajan-makaronilaatikko/

tieto mitä et netistä löydä sitä et tarvii

Joo toki löysin ohjeita, tuon marttojenkin ohjeen, mutta ajattelin että jos jollain on sellainen oikein perintöresepti, niin olisi tervetullut. Josko niissä suvussa kulkeneissa resepteissä olis joku "salainen ainesosa", mitä ei netissä julkaistuissa ohejissa ole. ;D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

https://www.martat.fi/reseptit/vanhan-ajan-makaronilaatikko/

tieto mitä et netistä löydä sitä et tarvii

Joo toki löysin ohjeita, tuon marttojenkin ohjeen, mutta ajattelin että jos jollain on sellainen oikein perintöresepti, niin olisi tervetullut. Josko niissä suvussa kulkeneissa resepteissä olis joku "salainen ainesosa", mitä ei netissä julkaistuissa ohejissa ole. ;D

No, onnistuiko eli saitko ketjusta mitä halusit?

Vierailija
8/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tavallisen makaroonilaatikon ohje, mutta liha pois. Näin ainakin itse tekisin.

Se ei ole sama asia ollenkaan! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä ei alkuaan tehty sarvimakaronista, vaan putkimakarooneista.

Vierailija
10/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

https://www.martat.fi/reseptit/vanhan-ajan-makaronilaatikko/

tieto mitä et netistä löydä sitä et tarvii

Joo toki löysin ohjeita, tuon marttojenkin ohjeen, mutta ajattelin että jos jollain on sellainen oikein perintöresepti, niin olisi tervetullut. Josko niissä suvussa kulkeneissa resepteissä olis joku "salainen ainesosa", mitä ei netissä julkaistuissa ohejissa ole. ;D

Mun mielestä se salainen ainesosa on tuo 1 rkl sokeria, joka tuossa Marttojen ohjeessa on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Punaista maitoa ja reilusti munia ja voita. Mielellään keität makaronit ensin maidossa ja sitten vielä hyydytät munamaito-voiseoksessa, suolaa unohtamatta. Päälle voi laittaa vähän juustoraastetta ja kermaa.

Ei mitään juustoraastetta! Sokeri on se oleellinen juttu.

Vierailija
12/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

https://www.martat.fi/reseptit/vanhan-ajan-makaronilaatikko/

tieto mitä et netistä löydä sitä et tarvii

Joo toki löysin ohjeita, tuon marttojenkin ohjeen, mutta ajattelin että jos jollain on sellainen oikein perintöresepti, niin olisi tervetullut. Josko niissä suvussa kulkeneissa resepteissä olis joku "salainen ainesosa", mitä ei netissä julkaistuissa ohejissa ole. ;D

Marttojen on aika alkukantainen,perusresepti,sitä voisit muuntaa laittamalla juustoraastetta päälle. Ite tykkäsin kun ne päällimäiset makaronit "paloivat" olivat kovia ja tummia namnam

Tai laita munamaitoon koskenlaskijaa,saat hyvän maun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munamaito punaisesta maidosta, ja sitä laitetaan niin paljon että makaronit peittyy kunnolla. Sokeria tietysti mukaan, marttojen ohjeen 200g makaronia ja 1 rkl sokeria on aika hyvä suhde. Eikä mitään juustoraasteita.

Vierailija
14/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sitä ei alkuaan tehty sarvimakaronista, vaan putkimakarooneista.

Mikä on putkimakaroni? Eihän Suomessa ennen vanhaan ollut kuin yhtä, eli sarvimakaronia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis mitä ihmettä. Niljakkaita makaroneja voi-kerma-kanamuna-juusto-sokeri liemessä??

Kuulostaa oksennukselta 🤮

Vierailija
16/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sitä ei alkuaan tehty sarvimakaronista, vaan putkimakarooneista.

Mikä on putkimakaroni? Eihän Suomessa ennen vanhaan ollut kuin yhtä, eli sarvimakaronia.

Kyllä oli, meillä tehtiin aina makaroonivellikin putkimakaroonista. Siinä oli spagetin menevä reikä keskellä, kuin sarvimakarooni, mutta suora ja yhtä pitkä kuin spagetti. Vanhemmat huijasivat, että spagetti oli putkimakaroonin sivutuote. Että pötköstä otettiin vaan se spagetti pois ja näin saatiin putkea.

Vierailija
17/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis mitä ihmettä. Niljakkaita makaroneja voi-kerma-kanamuna-juusto-sokeri liemessä??

Kuulostaa oksennukselta 🤮

Kyse on makaroniLAATIKOSTA. Ei siinä ole lientä. (Eikä sitä juustoa.)

Vierailija
18/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sitä ei alkuaan tehty sarvimakaronista, vaan putkimakarooneista.

Mikä on putkimakaroni? Eihän Suomessa ennen vanhaan ollut kuin yhtä, eli sarvimakaronia.

Tämä sarvimakaroni on mielestäni 70-luvun alun keksintöä. Siis ainakin Suomessa.

Vierailija
19/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis mitä ihmettä. Niljakkaita makaroneja voi-kerma-kanamuna-juusto-sokeri liemessä??

Kuulostaa oksennukselta 🤮

Pahaa on, mautonta ja niljaista. Vihaan myös makaronivelliä samasta syystä.

Mutta mitä ilmeisimmin on toisista herkkua 🤔

Ja ennen kuin joku meuhkaa etten ole saanut kunnollista, niin tiedoksi että anopin suku on Karjalasta ja tätä on "saanut" syödä monessa kyläpaikassa.

Vierailija
20/27 |
12.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

ne makaronit laitetaan kypsymään siihen munamaitoon.

 Täysmaidosta, munista, suolasta, valkopippurista ja sokerista tulee se oikean makuinen mutta niiden makaronien pitää imeä se maku ja niin ei käy jos ne keitetään ensin. 

päälle laitetaan voita ja korppujauhoa. Oikeaa voita, ei mitään margariinia ja munamaito täysmaitoon

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi neljä kahdeksan