Ajattelin aloittaa kokkiopinnot. Kokemuksia alasta?
Kommentit (23)
No jos et samaan aikaan käy salilla ja tatuoi käsivarsiasi, niin päädyt ABC:lle paistamaan metsästäjänleikkeitä 12€ tuntipalkalla + palkattomilla päivittäisillä ylitöillä.
Todella raskasta hommaa. Ihan fyysisestikin. Pitää nostella 30-40 kiloa painavia säkkejä ja töniköitä paljon. Keittiössä on kuumaa ja jatkuva hiki virtaa. Epäsäännölliset työajat, eikä mikään hyvä palkka. Ja jatkuva seisominen aiheuttaa erilaisia ongelmia.
Asiakkaita tulee usein ryppäänä, eikä vessaan ehdi välillä koko työvuoron aikana.
Eikä ole töitä, kun paikat suljettuina. Ei ehkä ikuisesti, mutta kun avataan, kaikki triljoona kokkia ovella jonossa. Vakituisia työsuhteita ylipäätään harvalla. Keikkahommia jos haluat tehdä burgerpaikoissa, ok.
Kannattaa opiskella joku ammatti josta maksetaan hyvää palkkaa ja käydä syömässä ravintolassa.
Itse olen tehnyt useampaa hanttihommaa johon perehdytetään ja niissä on yleensä ollut parempi palkka kuin tavallisilla ravintolakokeilla.
Ravintolakokit eivät kokkaa omassa kodissaan mitään huippuruokia koska heillä on surkeat palkat ja hienompien ruokien raaka-aineet maksavat todella paljon.
Vuoden olin ravintolassa töissä ja vihasin jokaikistä päivää.
Kuten sanottu, älä tee sitä. Kadun itse että opiskelin joitakin vuosia sitten aikuispuolella kokiksi. Pätkätöitä ja sijaisuuksia paskalla palkalla. Työ fyysisesti raskasta.
Pitkät päivät. Paska palkka. Lämmität kätännössä eineksiä ja pomo on 100% mulkku.
Vierailija kirjoitti:
No jos et samaan aikaan käy salilla ja tatuoi käsivarsiasi, niin päädyt ABC:lle paistamaan metsästäjänleikkeitä 12€ tuntipalkalla + palkattomilla päivittäisillä ylitöillä.
Ei voi olla palkattomia. Tuo on laitonta.
Olet illat ja viikonloput töissä, fyysisesti raskasta hommaa, töitä tekevälle löytyy mutta pätkää.
Jos sulla on suhteita ja olet oikeanlainen tyyppi, niin pääset tekemään mitä haluat ja minne haluat. Muuten abclla kokkailet eineksiä.
Vierailija kirjoitti:
Todella raskasta hommaa. Ihan fyysisestikin. Pitää nostella 30-40 kiloa painavia säkkejä ja töniköitä paljon. Keittiössä on kuumaa ja jatkuva hiki virtaa. Epäsäännölliset työajat, eikä mikään hyvä palkka. Ja jatkuva seisominen aiheuttaa erilaisia ongelmia.
Asiakkaita tulee usein ryppäänä, eikä vessaan ehdi välillä koko työvuoron aikana.
Saattaa olla hikisiä naisia,joilla tissit heiluu! Persvako hiessä sä sieltä rahas tienaat!
En suosittele!! Opiskelin alaa, mutta keskeytin sen koska oli kamalaa. Ja en todellakaan ollut ainut joka siellä keskeytti... Jos kokkailu kiinnostaa, niin kannattaa kotona kokeilla tehdä kaikkea, mutta työnä se on jotain ihan muuta.
Vierailija kirjoitti:
Pitkät päivät. Paska palkka. Lämmität kätännössä eineksiä ja pomo on 100% mulkku.
Miksi niin usein ravintola-alan pomot on ikäviä tyyppejä? Olen kuullut samaa.
Älä tee sitä. Keksi mikä tahansa muu ala. Huono palkka, raskas ja vähän arvostettu työ. Itse olen ollut määräaikaisena melkein 10 vuotta kaupungin hommissa. Kyllä ottaa päähän, kun ei saa edes vakituista paikkaa. Ravintolapuoli taas ei kiinnosta yhtään. Iäkkäämmillä työkavereillani on melkein kaikilla jotain vaivaa selän, käsien tai jalkojen kanssa.
Kannattaa jos perustaa oman ravintolan. Muuten joutuu raatamaan oman elämänsä gordon ramseylle :D
En suosittele. 2v alalla riitti itselle ja nyt opiskelen uutta ammattia. Meinasin tosin lopettaa jo opiskeluaikana mutta hammasta purren sain näyttötutkintona vuodessa kokin paperit. Työ on todella raskasta. Taukoja ei ehdi pitää, ainakaan ravintoloissa/huoltoasemalta. Jossakin suurtalouskeittiöllä esin koulun keittiöllä toki tauot onnistuu, mutta ravintoloissa yleensä ei vaan syöt seisaalleen ehkä jotain joskus samalla ku väännät asiakkaille niitä ruokia. Palkkakin ihan surkea työn raskauteen nähden.
Vierailija kirjoitti:
En suosittele. 2v alalla riitti itselle ja nyt opiskelen uutta ammattia. Meinasin tosin lopettaa jo opiskeluaikana mutta hammasta purren sain näyttötutkintona vuodessa kokin paperit. Työ on todella raskasta. Taukoja ei ehdi pitää, ainakaan ravintoloissa/huoltoasemalta. Jossakin suurtalouskeittiöllä esin koulun keittiöllä toki tauot onnistuu, mutta ravintoloissa yleensä ei vaan syöt seisaalleen ehkä jotain joskus samalla ku väännät asiakkaille niitä ruokia. Palkkakin ihan surkea työn raskauteen nähden.
Suurtalouskeittiöllä ehtii pitää tauot, mutta työ on silti raskasta, kiireistä ja hikistä. Olen itse töissä koululla. Joka päivä on käytävä heti töiden jälkeen suihkussa, koska on niin likainen olo. Astioita on järjettömästi ja ne painavat, koska jostain käsittämättömästä syystä lapset eivät voi syödä muoviastioista. Joku pieni koulu voisi vielä mennä, mutta satojen tai tuhansien oppilaiden koulut on hirveitä. Bonuksena ettei todellakaan tarvitse liikuntaa työpäivän jälkeen, hyvä jos jaksaa eväänsä väräyttää.
Ainoat huonommat vaihtoehdot ovat hoitoala ja siivousala.
älä tee sitä.