Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten kuorit appelsiinin?

Vierailija
09.01.2021 |

Haluaisin nättejä lohkoja ilman sitä valkoista mutta aina tulee kauhea teurastus

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
09.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä syön ne valkoisetkin joten ei ongelmaa. Teen kynnellä reiän kuoreen ja repelen siitä aloittaen kuoret palasina pois.

Vierailija
2/10 |
09.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytä kuorimaveistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
09.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä kuori, vaan lohko kuorineen.

Vierailija
4/10 |
09.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuoritte? Mind blown!!

Vierailija
5/10 |
09.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.fiskars.com/fi-fi/ruoanlaitto/tuotteet/veitset-leikkuuvalin…

Ostin terävän veitsen juurikin appelsiinien kuorintaan. Sanotaanko että verta tippui ekan käyttökerran jälkeen joten oli todella terävä.

Vierailija
6/10 |
09.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Älä kuori, vaan lohko kuorineen.

Tätä ideaa en ole kyllä tajunnut koskaan. Ei tee yhtään mieli riipiä hampailla tuollaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
09.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nasta napaa viillot  kuoret lohkoina pois.  Ja sitten lohkoikisi palaset.

Vierailija
8/10 |
09.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Appelsiinin kuorimakoneella tietenkin. Ei maksanut kuin 2800 egee ja käytän sitä jopa kolme-neljä kertaa vuodessa. En edes syö appelsiineja mutta anopille pitää brassailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
09.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen appelsiinin kuoreen veitsellä neljä viiltoa, joiden ansiosta voi irrottaa ne kuoret käsin. Mandariinit voi kuoria helposti paljain käsin niiden ohuemman kuoren ansiosta.

Jos syön kokonaisen greipin, halkaisen sen tavallisesti puoliksi veitsellä ja syön puolikkaiden sisukset lusikalla. Jos kyllä kuorin myös verigrepin samalla tavoin kuin appelsiinin eli teen ne 4 pintaviiltoa kuoreen.

Vierailija
10/10 |
09.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap, laitapa Googlen hakukoneeseen "how to peel an orange" niin saat useita videoita kuinka sen voi tehdä. Veitsi ja lusikkayhdistelmä on varsin toimiva, olen kokeillut sitä.

Itse olen pitkään käyttänyt tapaa, jossa kämmenien välissä tai esim. pöytää vasten hieman painaen ja pehmitän appelsiinia pyöritellen sitä hetken. Suojaan pöytää paperiliinalla, jos se ei ole keittiön tiskipöytä tai muu vastaava joka on helppo pyyhkäistä sen jälkeen. Sitten viillän terävähköllä veitsellä kuoreen viiltoja ympäri pituusakselin ympäri, noin 90 asteen välein, siis kaksi viiltoa kokonaan ympäri tasaisin välein. Sitten leikkaan ylhäältä 'kannen' auki kiertämällä veitsellä ja sen irrottua sormilla irroitan neljä kuorilohkoa. Sen jälkeen sitten sormilla autan puoliskot erilleen lohkojen kohdalta ja poistan valkoisen osan sisältä. Sen jälkeen syön lohko kerrallaan :)

Sama taktiikka toimii tietysti satsumien kanssa, mutta siinä ei tarvita veistä, kun kuori irtoaa yleensä helposti sormilla jo puörittelun jälkeen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän kuusi