Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sinä, joka inhoat ruoanlaittoa, kerro vinkkisi

Vierailija
01.01.2021 |

Kysymys tulikin otsikossa. Inhoan ruoanlaittoa ja olen kouluikäisen yh. Perhe tulee jotenkin ruokkia. Ruokaa on joskus kiva laittaa, mutta en jaksa jokapäiväistä kokkaamista ja jokapäiväistä ruoan miettimistä. Lapseni on myös tosi nirso ja ilman muuta näillä kahdella asialla on syy-yhteys, josta ei kuitenkaan ole nyt tässä tarkoitus keskustella. Miten teidän perheessänne ruokahuolto on ratkaistu?

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisitko kuvitella tekeväsi isompia ruokamääriä kerralla? Esimerkiksi keitto- ja laatikkoruoista riittäisi yhdellä kokkauksella useammalle päivälle.

Lisukkeita ja pääruokia voi myös jatkaa / vaihdella, esimerkiksi isomman määrän lihapullia voi syödä ensin perunamuusin ja myöhemmin pastan kanssa. Uunikanaa voi syödä riisin kanssa ja seuraavana päivänä paistaa riisin sekä kanan jämät kasvisten kanssa pannulla.

Vierailija
2/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostan työpaikkaruokalan ylijäämäruokaa kotiin, välillä käyn amiksen myymälässä josta saa ostaa kokkiopiskelijoiden tekemää ruokaa. Mutta pääosin teen itse hammasta purren ne sapuskat. Työpäivän jälkeen tuntuu että liian iso osa päivästä menee ruuan miettimiseen, valmistukseen ja keittiön siivoukseen. Odotan sitä ettei ole alaikäisiä ruokittavana ja alan elää eineksillä :D

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä suvaitsevaisemmaksi tulen valmisruokaa kohtaan ja pyrinkin pitämään pakastimessa aina esim pinaattikeittoa varuilla niille päiville kun ei kerta kaikkiaan yhtään nappaa ruuanlaitto.

Myös ruokalistan teko etukäteen helpottaa, ei tarvitse joka päivä miettiä mitä syötäis, katsoo vaan listasta ja valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isoja satseja, joista osan voi pakastaa, kun alkaa sama ruoka tökkimään.

Lapset osallistuu ruoanlaittoon, ikä huomioituna, joten hekin kokeilevat mielellään sitten uusia juttuja.

Puolieineksetkin on ok, kun on kiire ja ruoan tekeminen tuntuu entistä ylivoimaisemmalta.

Vierailija
4/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Isoja satseja, joista osan voi pakastaa, kun alkaa sama ruoka tökkimään.

Lapset osallistuu ruoanlaittoon, ikä huomioituna, joten hekin kokeilevat mielellään sitten uusia juttuja.

Puolieineksetkin on ok, kun on kiire ja ruoan tekeminen tuntuu entistä ylivoimaisemmalta.

Lisään vielä, että eineksetkin on ihan ok, jos/kun ei muuta viitsi tehdä.

Vierailija
5/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastekasvikset. Ja kaikki muu puolivalmis, joissa kuitenkaan ei ole mitään ylimääräistä lisätty. Peruna-sipuli pussi säästää aikaa tosi paljon.Samoin ne pakastekasvikset kun ei tarvitse pestä, kuoria ja pilkkoa.

Melkein samalla vaivalla tekee isoja annoksiakin, joista osan voi laittaa pakkaseen odottamaan. Teen itse välillä kokkauspäiviä, jolloin valmistan 4 tai 5 ruokaa, joista kaikista riittää useammalle päivälle. Vie muutaman tunnin, mutta on palkitsevaa arkena kun ei tarvitse muuta kuin ottaa annokset pakkasesta.

Vierailija
6/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarvitset:

Palan kirjolohta

Jasmiiniriisiä

Palan punakaalta

Pakastemangokuutioita

Chilitahnaa

Inkivääriä (saa kätevästi purkissa, säilyy avattuna jääkaapissa)

Valkosipulitahnaa

Laita lohi vuokaan ja ripottele siihen suolaa.

Käännä pala nahkapuoli YLÖSPÄIN.

Vuole nahan päälle muutama n. 4-5 mm paksu lastu voita tai Oivariinia.

Paista lohipala uunissa 175°C nahkapuoli YLÖSPÄIN. Noin 20 min.

Keitä jasmiiniriisi ohjeen mukaan

Tee magochutney-kastike:

Laita kattilaan mangopalat tai -sose (tai tuoretta mangoa, jos on aikaa paloitella se)

Lisää pari rkl vettä

Lisää 2-3 tl inkivääriä

Lisää noin 1tl chilitahnaa

Lisää valkosipulitahnaa (tai pilko 3-5 kynttä kattilaan)

Anna kiehua matalalla lämöllä, kunne mango on pehmeää (soseessa aika lyhyt aika riittää)

Leikkaa punakaalista suikaleita, jotka pilkot vielä.

Laita kalapala lautaselle. Sekoita punakaali kylmänä kuumaan riisiinn. Lisää mangochutneytä, aijai, aivan taivaallista arkiruokaa minusta suht pienellä vaivalla!

Meinaan mä tosiaan inhoan ruuanlaittoa.

Resepti on mainiosta ”Ruokaa pienellä budjetilla” -kirjasta ja siinä ovat aidot mangot ja tuoreet inkiväärit, mutta sinkkuna halusi hieman oikaista :) Tuore inkivääri kun ei kovin nopeasti taloudessani menisi jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai niin, unohdin mangochutneyn ohjeesta kaksi tärkeää ainesosaa, jotka siihen lisätään lopuksi!!!

Eli tarvitset soijakastiketta (mielestäni punakorkkinen matala Kikkoman on hyvä)

ja sitruunan eli sen mehua laitetaan soseeseen lopussa n. 2 rkl.

A vot!

Vierailija
8/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta ruuanlaitossa työläintä on keksiä, mitä syödään. Tuntuu, että ne samat ruuat alkaa pyöriä päivästä toiseen. Suurin piirtein mietitty ruokalista auttaa asiaa. Eniten inhoan kaupassa ihmettelyä, mitä pitäisi ostaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai sulla on perhe. Sitten mun vinkistä ei olisi ollut apua... Valmisruokahyllyt notkuu ihan ok terveellisiä valmiita aterioita. Mä elän käytännössä niillä. Ja joskus tilaan foodoran kautta. Mutta tulee tosi kalliiksi, jos pitää kokonainen perhe ruokkia.

Pidä joku ruoanlaittopäivä, jolloin teet paljon ruokaa, ja pakastat? Sieltä on sitten arjen keskellä nopea sulattaa. 

Vierailija
10/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai niin, unohdin mangochutneyn ohjeesta kaksi tärkeää ainesosaa, jotka siihen lisätään lopuksi!!!

Eli tarvitset soijakastiketta (mielestäni punakorkkinen matala Kikkoman on hyvä)

ja sitruunan eli sen mehua laitetaan soseeseen lopussa n. 2 rkl.

A vot!

Maistuuko tämä chutney yhtään samalta kuin etikkaa ja mausteita sisältävät intialaistyyppiset chutneyt?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

-wolt

-foodora

-einekset

-ulkona syöminen

Vierailija
12/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse istuin kerran koko päiväksi tietokoneen ääreen ja etsin netistä helppoja reseptejä. Mahdollisimman vähän aineksia, mahdollisimman vähän kuorimista ja pilkkomista. Sitten kokosin reseptit samaan tiedostoon ja siirsin tabletille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse istuin kerran koko päiväksi tietokoneen ääreen ja etsin netistä helppoja reseptejä. Mahdollisimman vähän aineksia, mahdollisimman vähän kuorimista ja pilkkomista. Sitten kokosin reseptit samaan tiedostoon ja siirsin tabletille.

Niin, täälläkin oli joskus "vuokaan ja uuniin" - ketju. Siinä taisi olla useita ideoita esim. Perunasipuli-pakasteesta. Viehän ne uunissa aikaa, mutta sinne lykkääminen ei kauheasti.

Vierailija
14/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä listasin etukäteen 50 eri ruokaa kansioon, mitä meillä on syöty. Nyt ei tarvitse kuin valita mitä syödään, mennä kauppaan ostamaan ainekset ja tehdä. Viikon ostokset tehdään kerralla ja välillä täydennetään pari kertaa maito-ostoksilla ym ostetaan vaan pientä.

Ruokaa tehdään yleensä 2-3:lle päivälle kerrallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ongelma ei ole se, ettenkö osaisi, vaan inhoan sitä ruoanlaittoa ihan oikeasti. Olen miettinyt tuota isompien satsien tekemistä ja einekset ovat ihan validi vaihtoehto myös. Ap.

Vierailija
16/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen helppoja ruokia, jotka voi vain työntää uuniin. Esim. kanan minuuttipihvit tms. laitan vuokaan ja uuniin. Sekaan vaikka jotain kasviksia, tuoreita tai pakasteesta. Hyvä tulee. Kattilaan riisit. Siinä se. Tämän kaltaisia ruokia teen usein.

Vierailija
17/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän ison marketin tuoretiskiä paljon: ostan valmiiksi kypsytettyä lihaa, kalaa tai kanaa. Kotona uuniin jotta pysyy lämpimänä ja siihen lisukkeet (peruna, riisi tms. ja salaatti) teen itse. Syöjinä minä ja teini-ikäinen suursyömäripoika. Joskus teen ruokaa ns. alusta saakka mutta harvoin. Koulu- ja työpäivinä iltaruoka voi olla tyyliin lämmitetty patonki eri täytteillä (kotisub), karjalanpiirakoita + salaattia tms helppoa.

Vierailija
18/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käytän ison marketin tuoretiskiä paljon: ostan valmiiksi kypsytettyä lihaa, kalaa tai kanaa. Kotona uuniin jotta pysyy lämpimänä ja siihen lisukkeet (peruna, riisi tms. ja salaatti) teen itse. Syöjinä minä ja teini-ikäinen suursyömäripoika. Joskus teen ruokaa ns. alusta saakka mutta harvoin. Koulu- ja työpäivinä iltaruoka voi olla tyyliin lämmitetty patonki eri täytteillä (kotisub), karjalanpiirakoita + salaattia tms helppoa.

Kiitos tämä on tosi hyvä vinkki!

Vierailija
19/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai sulla on perhe. Sitten mun vinkistä ei olisi ollut apua... Valmisruokahyllyt notkuu ihan ok terveellisiä valmiita aterioita. Mä elän käytännössä niillä. Ja joskus tilaan foodoran kautta. Mutta tulee tosi kalliiksi, jos pitää kokonainen perhe ruokkia.

Pidä joku ruoanlaittopäivä, jolloin teet paljon ruokaa, ja pakastat? Sieltä on sitten arjen keskellä nopea sulattaa. 

Ihan tuli sellainenkin mieleen, että vaikket valmisaterioita ostaisi, niin kävele kaupassa kuitenkin sen osaston ohi - voit saada ideoita ruokalajeihin, joita voit sitten tehdä kotona! Mä itse jos yritän etsiä "jotain" reseptiä, niin en edes lopulta jaksa googlettaa, koska pää lyö tyhjää, että millä hakusanalla nyt lähtis hakemaan.

Mulle ei itselle olisi koskaan tullut mieleen tehdä tomaatti-leipäjuustokeittoa, ennen kuin sellaisen valmisruoan söin. Ihan vain esimerkkinä :)

Vierailija
20/22 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perimmäinen ongelma on varmaan se, että resurssit eivät vaan riitä ruoanlaiton metatyöhön. Olen luovalla alalla ja koko se luovuuskapasiteetti on käytössä työhöni. En jaksa enkä halua miettiä, mitä ihanaa loihtisin ruokapöytään, mieluiten kuittaisin jollain avaruuspillerillä koko syömisen 😊 Luulen, että lähden tästä katsomaan, onko marketin tuoretiski auki (ei varmaan). Kaupan valmiiksi tekemä ruoka on varmaan parempi vaihtoehto, kuin eines ja kuitenkin halvempi, kuin ulkona syöminen.