Millä ohjeella teit perunasalaattinne?
Kuinka ison annoksen? Monta syöjää tulee?
Voit kertoa myös nakkien valmistuksesta, mutta niistä taisi olla oma ketjunsa.
Mä tein tällä https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201712282200634187
tosin ilman creme fraichea ja valkopippuria.
Annos oli noin 4 kg ja näyttää siltä, että olemme kahden aattoillan.
Kommentit (20)
Ojensin käden kaupassa.
Lisään ainakin sipulikuutioita sekaan.
Vierailija kirjoitti:
4 kg, no huh, siinäpä riittää muutamaksi päiväksi.
Itse ostin valmista forssan salaattia, se vaan on hyvää, ja yksin olen. Jos olisin tehnyt itse, olisin ehkä tehnyt näin:
https://www.valio.fi/reseptit/lammin-perunasalaatti---resepti/
Jep, tarkoitus oli, että syödään useampana päivänä, tosin teinit on menossa jonnekin muualle, joten syövät vasta huomenna, jos eivät ennen lähtöään tankkaa.
Kaupan on parempaa kuin kotitekoinen. En näe tarvetta mukahienosteluun.
Kilon jööti tuli. Annebelle-perunaa 750 g, kaksi maustekurkkua 330 g, hieman sipulia ja kevytmajoneesia noin 150 g. Hieman mustapippuria ja turaus sinappia mausteeksi.
Ei siihen mitään omenaa tai kapriksia tarvita. Ruohosipulia voi laittaa koristeeksi jos haluaa.
Vierailija kirjoitti:
Kaupan on parempaa kuin kotitekoinen. En näe tarvetta mukahienosteluun.
Kerropa tuo "parempaa" meidän lapsille, vaativat itsetehtyä joka vappu ja uusivuosi. Kyllä se ääni kellossa muuttuu hienostelusta, kun on iso perhe, joka pitää ruokkia.
Ohje:
1. laita kengät jalkaan
2. kävele kauppaan
3. osta mieleistäsi perunasalaatia.
4. kävele takaisin kotiin.
Ps. järjetln tehdä suurta määrää itse perunasalaattia. Joka kerta olen todennut saman, että jo seuraavana päivänä maistuu samalle mössölle kuin kaupasta saatu. Itsetehty perunasalaatti on tuoreena hetken päästä hyvää, jääkaapissa seisoneena pahaa.
En millään.
Ostin töistä tullessa Citymarketista ison rasian perunasalaattia ja lihaisia nakkeja.
Kelpaa meidän perheessä.
En syö perunasalaattia enkä nakkia.
En syö muutenkaan illalla.
Vanhalla saksalaisella reseptillä. Perunaa, omenaa, makeaa sipulia ja maustekurkkua. Perunan keitinvettä, öljyä ja etikkaa kastikkeena, hieman pippuria. Oma lempijuttu, kaupoissa on vain majoneesimössöperunasalaattia, ei minun mieleistäni.
Kiinteää perunaa suurehkoina kuutioina, kevätsipulisilppua, ruokaöljyä, suolaa ja mustapippuria.
Hyvin yksinkertainen mutta hyvä resepti. Perunoiden täytyy olla hyvänmakuista lajiketta.
En tykkää perunasalaatista. Enkä mistään muustakaan salaatista, joka löllyy valkeassa kastikkeessa.
Myös kylmä keitetty peruna on yäk.
Mä teen aina siitä hedelmäisen version. Öpaut näitä siihen tulee::
Perunoita
Herkkukurkkuja
Maissia
Omenoita
Viinirypäleitä
Paprikaa
Kaprista
Hillosipuleita
Ruohosipulia
Persiljaa
Tilliä
Mustapippuria
Sinappia
Creme fraichea
Majoneesia
Sitruunanmehua
Siinä se oli.
Vierailija kirjoitti:
Kilon jööti tuli. Annebelle-perunaa 750 g, kaksi maustekurkkua 330 g, hieman sipulia ja kevytmajoneesia noin 150 g. Hieman mustapippuria ja turaus sinappia mausteeksi.
Ei siihen mitään omenaa tai kapriksia tarvita. Ruohosipulia voi laittaa koristeeksi jos haluaa.
Kyllä perunasalaattiin voi laittaa monelaisia mausteita jos haluaa.
Omena raikastaa kovasti salaattia, ja kapris on sopiva mausten juuri perunasalaattiin.
Jokainen voi kotona tehdä juuri sellaisen perunasalaatin kuin haluaa, eikä kukaan voi sanoa, että jonkun oma tekemä peruansalaatti olisi väärin tehty.
majoneesia, kermaviiliä, creme fraicheä, suolakurkkua, omenaa, punasipulia, pottuja. sinappia, pippuria, suolaa, sokeria
Vierailija kirjoitti:
majoneesia, kermaviiliä, creme fraicheä, suolakurkkua, omenaa, punasipulia, pottuja. sinappia, pippuria, suolaa, sokeria
.
Kermaviilin tilalle laitoin kermavaahtoa kuohukermasta, lisäksi laitoin kapriksia ja sitruunamehua.
.
Todella hyvää tuli.
Perunaa, kermaviiliä, sitruunaa, suolakurkkuja, kapriksia ja punasipulia.
Ei ollut mitään ohjetta. laitoin perunaa, sipulia, suolakurkkua, mustapippuria, cayannepippuria, suolaa, sokeria etikkaa ja turkkilaista jugurttia.
Mulla perinteinen 1 kg siikliä, puolikas kevätsipulipussi, puolikas iso purkki smetanaa, turaus majoneesia, suolaa. Teen tänään vielä toisenkin satsin.
En minkäänlaisella, en edes kädenojennuksella. Ei kuulu suosikkeihini.
4 kg, no huh, siinäpä riittää muutamaksi päiväksi.
Itse ostin valmista forssan salaattia, se vaan on hyvää, ja yksin olen. Jos olisin tehnyt itse, olisin ehkä tehnyt näin:
https://www.valio.fi/reseptit/lammin-perunasalaatti---resepti/