Miten jatkatte kastikkeenteossa kinkunpaistolientä, jos sitä ei ole tarpeeksi?
Kermaa? Lihaliemikuutio? Jotain muuta?
Vettä ja kermaa?
Resepti?
Kommentit (10)
Ei kyllä ole ikinä käynyt niin ettei lientä olisi tullut tarpeeksi, yleensä sitä on yllin kyllin. Tietysti jos paistaa ilman paistopussia niin sitten iso osa haihtuu.
Omenasosetta. Kinkunpaistoliemi on aivan liian suolaista ja omenan makeus sopii siihen hienosti. Sitten mausteita ja kermaa maun mukaan.
Meillä ei ikinä ole ollut kastiketta. Syödäänkö se lämpimänä vai kylmänä? 🤔
Kinkunpaistoliemi? Eikö se ole vettä ja sen kinkun rasvaa ja jotain mausteita? Siis lisää vettä messiin tms?
Sitä lientä on paistopussissa kyllä aika paljon meillä. Rasva kun jähmettyy pintaan niin silti sitä on liikaa. Muutenkin pitää laimentaa, kun on suolaista.
Vierailija kirjoitti:
Kinkunpaistoliemi? Eikö se ole vettä ja sen kinkun rasvaa ja jotain mausteita? Siis lisää vettä messiin tms?
Joo, kinkun paistoliemi siivilöidään astiaan ja laitetaan vaikka ulos jäähtymään. Jäähtyneen liemen pinnalle nousee valkoinen rasva, se kuoritaan lusikalla pois ja heitetään menemään. Laitetaan kattilaan vettä ja kinkun hyytynyttä paistolientä (on kuin hyytelöä ja tosi suolaista). Sekaan kermaa ja itse laitan sinappia. Maistellaan ja viritellään sopivaksi, aika suolaiseksi. Se sitten tarjotaan kylmän kinkun kanssa.
Ostan toisen kinkun, paistan sen ja kerään lisää lientä, t. perfektionisti.
Lihaliemi lienee sopivaa jatketta jos ei ihan noin puristi ole.