Unohdin eilen Klo 12 ostetun jauhelihan jääkaappiin. Voiko vielä paistaa?
Sanotaan aina, että pitäisi paistaa ostopäivänä. Uskaltaisitteko vielä tänään klo 15 paistaa??
Kommentit (18)
🤣 ei ole totta.... Siinä paketissa on kyllä päivämäärä, kato siitä onko kunnossa. Sit vielä aistinvarainen tarkistus kun avaat ja lopullinen päätös sen mukaan.
Klo 15 uskaltaisin vielä, mutta 15.01 en enää.
Vierailija kirjoitti:
🤣 ei ole totta.... Siinä paketissa on kyllä päivämäärä, kato siitä onko kunnossa. Sit vielä aistinvarainen tarkistus kun avaat ja lopullinen päätös sen mukaan.
Ei ole pakkauksessa vaan ns. tuoreena ostettu ja laitoin jääkaappiin.
Vierailija kirjoitti:
Minkä eläimen jauhenlihaa?
Naudan
Vierailija kirjoitti:
Siis palvelutiskiltä ostettu, ei suojapakkauksessa.
En koskaan ostaisi jauhelihaa tiskistä. Ne pakatut ovat parempia ja hygieenisempiä.
Ei se vajaassa vuorokaudessa pahemmin ehdi pilaantua, ainakaan jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis palvelutiskiltä ostettu, ei suojapakkauksessa.
En koskaan ostaisi jauhelihaa tiskistä. Ne pakatut ovat parempia ja hygieenisempiä.
Tämä nyt ei auta AP:tä yhtään. Pakko kuitenkin tulla pätemään?
Se pitää pestä ennen paistamista.
En söisi enää. Voi olla liikaa bakteereita.
Jos ostit luotettavasta paikasta, voit pitää vaikka tunteja pöydällä ennen paistamista ja maku vain paranee.
Jos taas ostit tyypillisestä suomalaisesta marketista tai vastaavasta paikasta, voi tuote olla pilaantunut jo ennen pannulle laittamista (lue kaupan tiskillä), mutta ei usein aiheuta isoja ongelmia jos paistaa alle vuorokauden kuluessa ostosta, eikä kulmäketju pahasti katkea missään vaiheessa.
Jos jauhatit tiskillä asiallisen näköisestä palasta, ei pitäisi olla huolta ainakaan vuorokauteen, jos kylmäketju on pysynyt kohtuudella kunnossa kaupasta kotiin.
Vierailija kirjoitti:
Se pitää pestä ennen paistamista.
Joo, reilusti Fairyä ja kuumaa vettä.
Kyllä se kuulkaa hajusta tuntee onko se vielä syömiskelpoista.
Trollihan tämä ap on, mutta yllättävän moni miettii yhtä naurettavasti.
Jauheliha sinällään on yleensä jauhettu vanhemman puoleisesta lihasta joka ei ole mennyt kaupaksi ´pihvinä, kylkenä tms.
Ihan sama mikä päiväys on, haju kertoo.
Vierailija kirjoitti:
Se pitää pestä ennen paistamista.
Kevyt huuhtelu riittää, jos ei paista täysin kypsäksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minkä eläimen jauhenlihaa?
Naudan
Tarkemmin kun katsoin niin villijauhen.
Härkis on parempaa kuin jauhenliha. Ettäs tiedätte.
Siis palvelutiskiltä ostettu, ei suojapakkauksessa.