Edustusluonaista. Siis jos menee työaikana asiakkaan kanssa syömään, niin voiko ottaa samalla olutta?
Miten vaikuttaa työpäivään? Vai pitäisikö tapaamiset siirtää työajan ulkopuolelle?
Kommentit (9)
Sinun pitää tarkastaa tämä oman yrityksesi politiikasta. Vaihtelua löytyy yritystasolla - osa firmoista hyväksyy alkoholin nauttimisen edustuslounailla, osalla nollatoleranssi, osa ei hyväksy edes edustuslounaiden tarjoamista.
Mitä asiakas juo? Et voi ottaa jollei asiakaskaan.
Ei Suomessa ota edustuslounaalla kukaan mitään alkoholia. Eri asia jos työpäivä loppuu asiakasta kestitessä.
Yrittäjänä ainakin olen monena perjantaina vienyt asiakkaan lounaalle ja ollaan viiniä nautittu samalla. Ainut tapa saada omakin lounas firman kuluiksi on viedä asiakas samalla syömään firmasi piikkiin. Alkoholia saa kyllä juoda.
Olisi moni ravintola nurin ilman koronaakin jos näin ei olisi.
Varmaan riipppuu töistä. Jos käytät tai kuljetat koneita tai teet jotain tarkkuutta ja keskittymistä vaativaa niin ei varmaan pitäisi. Jossain kirjoituspöytätöissä yksi pieni olut ruoan kanssa ei ehkä tunnu missään. (Kaksi taas tuntuu jo melko varmasti)
Ei meillä kyllä asiakaslounailla alkoholia juoda, mutta jos on esimerkiksi organisaation hallitukselle tai jollekin olennaiselle sidosryhmälle tarjottava joululounas kyseessä niin yleensä saa tilata myös alkoholia. Oletus on, että sitä juodaan vain se yksi annos.
Miksi ei voisi? Jos olet autolla, niin ei tietenkään voi.