Rakastan jauhelihakastiketta, mutta vihaan jauhelihaa, mikä tilalle?
Mulla on suoranainen fobia kehkeytynyt jauhelihaan. Käytän nautaa ja paistijauhelihaa, mutta nyt tuli mitta täyteen. Tekisi mieli oksentaa, kun taas päädyin pureskelemaan jotain hyvin epämääräistä palaa joka kimpoili suussa. Onko lihankorvikkeista mahdollista saada aidon jauhelihakastikkeen makuista ja mitä suosittelette?
Kommentit (19)
Soijarouhe, maustat samoin, kun jauhelihan, maku kura kuinkin sama... Suutuntuma ei lähimainkaan.
Onko kenelläkään kokemusta niistä vegejauhelihoista?
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe itsessään on melko neutraalin makuinen, eli hyvällä maustamisella menee ihan jauhelihasta.
Toinen vaihtoehto on hommata lihamylly ja jauhaa ite, tietää ainaki mitä saa. Näin mä teen, lihana tosin hirvi/kauris/peura.
Totta, tuo lihamylly on käynyt mielessä aiemminkin. Onko sulla suositella joku hyvä ja edullinen?
Eli et rakasta jauhelihakastiketta.
Jauhelihakorvikkeista Muu on ihan ok, saa hyvän soossin siitä.
Tarkotat varmaan ruskeetakastiketta, et jauhelihakastiketta.
Vähä sama ku sanois että tykkää perunamuussista mutta ei perunoista, voiko perunan korvata jollain?
Olen ollut jo 12 vuotta vege, joten mulle menee aivan täydestä vaikka mitkä ”lihankorvikkeet”. Soijarouhetta en ole käyttänyt enää vuosiin, kun on tarjolla niin paljon kaikkea muuta. Kannattaa kokeilla erilaisia ja löytää oma suosikki, koska makuja on monia. On ihan vege”jauhelihaa”, joka näyttää ulkoisestikin jauhelihalta. Esim. täällä mainittu Muu on ihan hyvää. Sitten on esim. härkistä, nyhtistä, mifua ja murua, kaikki vähän erilaisia ja osalla selvästi erottuva ominaismakunsa. Kaikkia kuitenkin voi käyttää kuten jauhelihaa. Siitä vaan kokeilemaan!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe itsessään on melko neutraalin makuinen, eli hyvällä maustamisella menee ihan jauhelihasta.
Toinen vaihtoehto on hommata lihamylly ja jauhaa ite, tietää ainaki mitä saa. Näin mä teen, lihana tosin hirvi/kauris/peura.Totta, tuo lihamylly on käynyt mielessä aiemminkin. Onko sulla suositella joku hyvä ja edullinen?
Meillä on kenwoodin joku satasen mylly, melko äänekäs ja kaks kertaa pitää jauhaa (eka isoimmalla reikälevyllä ja sit pienemmällä) mutta ajaa asiansa. Oon mä sillä tänä syksynä jo 20kg hirvee päästänyt jauhelihaks. Satasen vehkeeks ihan ok.
Soijarouhe on kamalaa kaikessa muodossaan vaikka kuinka maustaisi. Vuosien ajan yrittänyt saada alas mutta ei koskaan tule hyvää, toki kyllähän sitäkin syö...
Jos et täysin vegaanista linjaa halua niin yllättäen mifu on ollut todella hyvää! Maustettuja suikaleita ostin joskus korvike kanaksi ja meni melkein täydestä. Siitä on joku muruversio kanssa, vois ehkä mennä jauhelihasta?
Käytä soijaa, jos haluat tukea sademetsien tuhoamista.
Härkis, eli härkäpapurouhe. Se on ihan hyvää, ja on mennyt meidän perheen lihansyöjämiehillekin.
Soijarouheesta puskee pahvin maku läpi vaikka sille tekisi mitä.
Vierailija kirjoitti:
Härkis, eli härkäpapurouhe. Se on ihan hyvää, ja on mennyt meidän perheen lihansyöjämiehillekin.
Soijarouheesta puskee pahvin maku läpi vaikka sille tekisi mitä.
Lisään vielä, että härkäpapua voidaan viljellä Suomessakin. Tosin sademetsät tuhotaan kun viljellään soijaa karjan rehuksi.
Ei liity varsinaiseen aiheeseen, mutta jauhelihaan kyllä. Tänään bongasin kaupassa tarjouksessa olevan karitsan jauhelihan ja ostin sen makaronilaatikkoa varten. Sitä käristellessäni sieluni silmien eteen nousi kuva suloisesta, pehmoisesta, valkeasta lambista, joka riistettiin emoltaan, pantiin lihamyllyyn ja josta osa sen jäännöksistä oli nyttemmin päätynyt pannulleni tirisemään. Bon appetit vaan.
Vierailija kirjoitti:
Härkis, eli härkäpapurouhe. Se on ihan hyvää, ja on mennyt meidän perheen lihansyöjämiehillekin.
Soijarouheesta puskee pahvin maku läpi vaikka sille tekisi mitä.
Etenkin uusi härkismuru soveltuu tähän hommaan oikein mallikkaasti. Ei tarvitse edes varsinaisesti kypsentää, lämmitys pannulla riittää.
Härkistähän ne on kehuneet. Mutta jauhelihat on nykyisin juuri tuollaisia, etenkin vähärasvaiset, kun niiden rasvaprosenttia pidetään alhaalla jauhamalla sekaan kaikki jänteet ja rustotkin. Parasta on 23-prosenttia rasvaa sisältävä liha, kun siitä paistamisen jälkeen kaataa pannullevaluneet rasvat pois - siinä on vähiten kimpoilevia paloja.
Vierailija kirjoitti:
Tarkotat varmaan ruskeetakastiketta, et jauhelihakastiketta.
Vähä sama ku sanois että tykkää perunamuussista mutta ei perunoista, voiko perunan korvata jollain?
Miten ruskea kastike liittyy jauhelihakastikkeeseen?
Soijarouhe itsessään on melko neutraalin makuinen, eli hyvällä maustamisella menee ihan jauhelihasta.
Toinen vaihtoehto on hommata lihamylly ja jauhaa ite, tietää ainaki mitä saa. Näin mä teen, lihana tosin hirvi/kauris/peura.