Luokitellaanko salmiakki lakritseihin?
Jos lääköri on kieltänyt lakritsin syönnin verenpaineen nousun takia, koskeeko se siis myös salmiakkia vai ei?
Kommentit (9)
Salmiakissa on vieläkin enemmän suolaa kuin lakritsassa.
Kyllä, ja karkkipusseissa (lakritsi, salmiakki) jopa lukee, ettei suositella verenpainetaudissa.
Vierailija kirjoitti:
Salmiakissa on vieläkin enemmän suolaa kuin lakritsassa.
Kyse ei ole vain suolasta, vaan myös ammoniumkloridista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Salmiakissa on vieläkin enemmän suolaa kuin lakritsassa.
Kyse ei ole vain suolasta, vaan myös ammoniumkloridista.
Jota sadaan, kun yhdistetään ammoniakkia ja suolahappoa.
Jo vain on terveellistä.
Se ohje verenpainepotilaille pitäisi olla itse asiassa "vältä salmiakkia (ml. lakritsi)". En tajua, miksi tuo lakritsi on nostettu yksinään tikunnokkaan.
Niillä ihmisillä, joilla ammoniumkloridi vaikuttaa verenpaineeseen (ei vaikuta kaikilla), jostain syystä lakritsin teho on suurempi kuin salmiakin. Näin selitti lääkäri minulle kun mulla pitäisi saada verenpaine nousemaan.
Vierailija kirjoitti:
Se ohje verenpainepotilaille pitäisi olla itse asiassa "vältä salmiakkia (ml. lakritsi)". En tajua, miksi tuo lakritsi on nostettu yksinään tikunnokkaan.
Ehkä siksi, että ulkomailla lakritsi on vähän yleisempää kuin salmiakki.
Lakritsin ainesosat saattavat vaikuttaa joillakin henkilöillä verenpainetta nostavasti jopa kaksi viikkoa. Itsessään salmiakki (ammoniunkloridi), joka on eräänlainen suola - nostaa paineita tilapäisesti.
Koskee.