Onko huippukokki Hans Välimäen uusi ranskalaistyylinen ravintola Bardot ökykallis?
Olin eilen kävelyllä ja satuin kävelemään Helsingin keskustassa Hotel Kämpin ohi. Huomasin, että siinä sivukadulla Kämpin vieressä on avannut Hans Välimäen uusi ranskalaistyylinen huippuravintola nimeltään Bardot. Koska sijainti on strategisesti valittu heti Kämpin viereen, oletan että ravintolan hintataso on päätä huimaava myös. Onko joku jo käynyt tässä huippukokki Hans Välimäen uudessa huippuravintolassa?
Jos joku ei tunne Hansin historiaa, niin kerron sen verran, että hän on keittiömestari, joka oli vuosina 1998–2013 legendaarisen Chez Dominique -ravintolan omistaja. Tämä huippuravintola oli pitkään Helsingin helmi ja sinne tultiin ulkomailta asti syömään. Michelin tähtiä Chez Dominiquella oli yksi vuosina 2001–2002 ja kaksi tähteä 2003–2009. Pienenä kuriositeettina kerrottakoon, että huippukokki Tomi Björck oli töissä Chez Dominiquella ja ponnisti sieltä tähtiin.
Hans on saanut ranskalaisen tyylin koulutuksen aikoinaan ja tietääkseni hän pitää ranskalaista keittiötä maailman parhaimpana, joten odotan tältä uudelta ravintolalta paljon. Ehdottomasti aion mennä nauttimaan huippuravintolan antimista vielä kunhan rahaa on säästössä riittävästi, halpa käynti siitä ei varmasti tule. Aion nautiskella silloin kun tällainen spesiaali ravintolakokemus minulle suodaan.
Kommentit (50)
Bardot, ystävien kesken BB, on rento bistro-brasserie Helsingin ytimessä.
https://www.bardot.fi/, voit kuule käydä ihan itse tuolta ihmettelemässä hintatasoa. Ihan vaan KVG.
Hansilla on kyllä tyyliä! Ja hienoa että mies uskaltaa laittaa uutta ravintolaa pystyyn tällaisenakin aikana.
-mies
Huippi-etuliitettä ei pidä käyttää jatkuvasti, vaikka kyse olisikin hyvästä ammattilaisesta. Jokainen tuntuu olevan heti uransa alussa jo huippu-sitä ja huippu-tätä. Kaikki ovat huippumalleja.
Kokkina Hans Välimäki on toki huippu, mutta ihan yhtä arvostavaa on sanoa kokki Välimäki. Medialla on ärsyttävä tapa käyttää ylisanoja, jolloin ne vesittyvät.
Ollut vaikeuksia päättää millä kielellä menu on.
Hinnat näyttävät ihan kohtuullisilta. Taidanpa varata pöydän.
Olipa huippuärsyttävää lukea tuota jorinaa.
Ei yhtään sellaista ruokaa, jota osaisin syödä. Lisäksi näin keliaakikkona ei ollut edes merkitty, mitä voisi syödä.
Vierailija kirjoitti:
Ei yhtään sellaista ruokaa, jota osaisin syödä. Lisäksi näin keliaakikkona ei ollut edes merkitty, mitä voisi syödä.
Rohkeasti vain kokeilemaan, kyllä sieltä ohjeita saa varmasti tarjoilijalta. Siinähän oppii samalla itsekin uutta. Ihmisten pitäisi uskaltaa kokeilla uusia juttuja, eikä lannistua ja todeta että en osaa syödä oikein jotain. Jokainen on opetellut jossain vaiheessa.
Olipa taas avaus. Vaikea uskoa, että Hans syyllistyisi näin heikko tasoiseen sissimarkkinointiin, mutta olihan tämä nyt täysin käsittämätön fanipostaus.
Hinnat nyt kuka tahansa voi tarkistaa firman nettisivuilla, joten ap:lla ei ole ollut muuta motiivia kuin mainostaa lafkaa. Miksi?
tämä oli nolo, on sitten mainos tai ei.
Vierailija kirjoitti:
Hinnat näyttävät ihan kohtuullisilta. Taidanpa varata pöydän.
Heippa, Hansin lackey😂
Informatiivinen avaus ja varmasti hyvä vinkki kulinaristeille. En ymmärrä miksi täällä ihmiset heittävät negaa tällaisesta positiivisesta avauksesta! Taitaa oma elämä olla sitä pelkkää negaa.
Vierailija kirjoitti:
Informatiivinen avaus ja varmasti hyvä vinkki kulinaristeille. En ymmärrä miksi täällä ihmiset heittävät negaa tällaisesta positiivisesta avauksesta! Taitaa oma elämä olla sitä pelkkää negaa.
Informatiivinen minkä suhteen? Välimäen henkilöhistorian vai? ko. ravintolastahan avaus ei kerro mitään.
Negaus tulee siitä, että ei- kaupallisilla foorumeilla ei pitäisi jakaa mainoksia. Tämä on enemmän rehellisyyskysymys eli mukamas neutraaliavaus, jolla on selkeä tarkoitusperä.
Vierailija kirjoitti:
Ei yhtään sellaista ruokaa, jota osaisin syödä. Lisäksi näin keliaakikkona ei ollut edes merkitty, mitä voisi syödä.
Mitä tuo tarkoittaa? Ruoka tuodaan lautasella ja pöydässä on aterimet. Siitä sitten ääntä kohti. Jos gluteeni huolettaa, kysymällä asia selvinnee.
En tiiä pardoosta mutta Kuppilat kuntoon ohjelmassa voisi olla vähemmän takakireä. Kaipaan Sukulan joviaalia letkeyttä ja huumoria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei yhtään sellaista ruokaa, jota osaisin syödä. Lisäksi näin keliaakikkona ei ollut edes merkitty, mitä voisi syödä.
Mitä tuo tarkoittaa? Ruoka tuodaan lautasella ja pöydässä on aterimet. Siitä sitten ääntä kohti. Jos gluteeni huolettaa, kysymällä asia selvinnee.
Sitä että liian ns hienoa ruokaa minulle. Tykkään perus kotiruuasta.
Makkaraperunat kaikilla mausteilla on ihan kohtuuhintainen.