Food prepping -eväsvinkkejä töihin
Kerätään tähän ketjuun vinkkejä ruuista, joita voi sunnuntai-iltana valmistaa odottamaan työviikkoa
Kommentit (5)
Mikä vaan ruoka joka säilyy useamman päivän jääkaapissa.
Minusta ne meal prepping -kuvat ovat mahtavia esim. Pinterestissä mutta ällöttää ajatus että pitäisi koko viikko syödä a) samoja ruokia b) sunnuntaina valmistettuja salaatteja ym kylmiä ruokia joita ei pysty pakastamaankaan.
Voihan ne ruuat tehdä etukäteen ja pakastaa. Sitten pakkasesta nappaa aina aamulla töihin mukaan
Teet ihan vaan normiruokaa ja pakkaat osan bokseihin valmiiksi. Jos haluat salaatin lisäksi, niin se eri boksiin, ja sen voi tehdä aina edellisenä iltana niin ei mene huonoksi. Salaatinkastike erikseen mukaan, vie vaikka työpaikan jääkaappiin pullo.
Keitot ja kastikkeet kannattaa pakata oikeasti tiiviisiin rasioihin, tai sitten kuljetettava niin, ettei rasia pääse pyörimään kassissa.
Hyvin pakattuun rasiaan mahtuu yllättävän paljon ruokaa, eli vaikka määrä näyttää boksissa pieneltä niin lautaselle levitettynä se voikin olla iso annos. Toki voi syödä suoraan rasiastakin, silloin kannattaa hankkia joku kauniimpi kuin joku vanha jäätelöboksi :)
Jos haluat oikein perehtyä aiheeseen (ja ehkä tehdä kauniita annoksia) niin bento-ohjeista saa hyviä vinkkejä, esim. www.justbento.com
Lasagne ja keitot - paranevat vaan ajan myötä