Paras pastakombo?
Millaista pastaa ja mistä raaka-aineista kastike? Perus pasta bolognese on aika kyllästyttävää, tekisi mieli kokeilla jotain muuta.
Kommentit (10)
Kastike: kylmäsavulohta, sitruunan mehua/kuoriraastetta, ranskankermaa, ehkä hieman tuoretta tilliä. Joku sopiva kuviopasta, johon kastike tarttuu hyvin. Ei juustoraastetta.
Pätkäpastaa, margariiniä ja murustettua lihaliemikuutiota.
Mies ja aikuinen poika pystyvät syömään tätä lusikalla isommin sotkematta.
Mä teen seuraavaksi burro e salviaa, eli pastaa, voita ja salviaa. Tai mä laitan kyllä osan oliiviöljyä, koska mieheni ei tykkää siitä, jos on pelkkää voita.
Tonnikalapasta. Siis, tomaattinen tonnikalakastike, pennepasta ja juustoraaste.
Carbonara on minusta kyllä varsin tyydyttävä kokemus - pekonia ei tarvitse olla hirveästi, jos se arveluttaa. Jos on kova kiire, voi esimerkiksi paistaa valkosipulia, chiliä/kaprista ja anjovista/sardiineja ja sekoittaa ne pastaan. Pienen kermakastikkeen teen yleensä joko lohesta (kylmäsavu vaikka) ja sitruunankuoriraasteesta, sekaan hiukan parmesaaniraastetta, samalla periaatteella voi tehdä sinihomejuusto-saksanpähkinä kastikkeen. Puttanesca on kyllä hyvää sekin.
Pääasia kuitenkin on ettei kastiketta ole liikaa.
Pasta alla norma, eli munakoisopasta maistuu kyllä.
Tämä pasta on älyttömän herkullinen, mutta myös todella epäterveellinen. Ainesosat: oman maun mukaista kinkkua, paketti homejuustoa, puoli pakettia koskenlaskijaa, puolitoista purkkia kermaa, mustapippuria. Paista kinkut, sekoita muut ainekset joukkoon ja keitä pasta.
Mun tämän hetken suosikki on cacio e pepe, eli pecorinojuustoa ja mustapippuria. Sen kanssa syömme yleensä sitruunalla maustettuja pitkiä vihreitä papuja. Sitten tykkään pasta puttanescasta, uunifetapastasta ja spagetista sitruunakermakastikkeessa.