Eihän leivinpaperi kestä 300 astetta?
Eräässä karjalanpaistiohjeessa hehkutetaan lihojen paahtamista uunissa 300-asteessa leivinpaperin päällä, mutta eihän leivinpaperi kestä moista kuumuutta!?!!
Kommentit (19)
Ei kestä jotkut kun 220 ja sitten alkaa kärytys. Kannattaa ostaa niitä missä lukee 250 astetta. Niissäkin on eroja, jotkut niistä ei oikein kestä sitä luvattua 250 astettakaan.
Zinc
Silikoninen alusta voisi tuon kestääkin .. (tai sitten ei)
300 asteessa? :DDD
Oliko varmasti celsius eikä fahrenheit?
Karjalanpaistilihat voit ruskistaa myös pannulla tai uunissa pellillä suoraan. Miksi se leivinpaperi pitää edes laittaa?
Vierailija kirjoitti:
300 asteessa? :DDD
Oliko varmasti celsius eikä fahrenheit?
Hah hah haa, kun naurattaa tuo kommenti.
Kyllä ne karjalanpiirakat pitää paistaa erittäin kovassa lämmössä.
Suositus on tuo 300 astetta, eikä silloin voi käyttää siis leivinpaperia, joten on tyydyttävä hieman siihen,. lämpöön mikä leivinpaperin kestää. siis jotain 275 - 280
Leivinpaperi ei tietenkään ole mikään pakollinen leivonnassa, se säästää vain peltien pesua ja puhdistamista, siis työtä ja vaivaa
Ei niitä leivinpapereita ennenkään ollut, kun karjalanpiirakat paistettiin tuvan puulämmitteisessä uunissa eritääin kovassa lämmössä.
Juuri tuo kova lämpö näkyyy aina vieläkin noissa piirakoissa mustina kohtina, joista ovat vähän kärähtäneet.
Joten eipä kannattaisi kommentoijan puuttua asiaan, josta ei mitään tiedä eikä käsitä!
Älä horise ap..
Yhtäkään karjalanpaistia ei ole koskaan tehty tuossa lämpötilassa.
Karjalanpaistin idea on juuri sen hidas kypysyttäminen ja hauduttaminen miedossa lämmössä.
Ap on käsittänyt asian kokonaan väärin.
Kovassa, erittäin kuumassa uuniissa pitää paistaa Karjalanpiirakat !
Siis ketkä höperöt täällä nyt kirjoittelee.
Vaikka olisittekin nuoria. niin eikö teidän kodissanen koskaan milloinkaan tehty mitään perinneruokaa.
Kuten karjalanpaistia tai karjalanpiirakoita, tai ruismarjapuuroa, tai lohikeittoa tai lanttukukkoa. tai siis jotain oman seutunne perinneruokaa.
Miten joku voi sekoittaa mielessään karjalanpaistin ja karjalanpiirakat?
Karjalanpaisti ja karjalan piirakat ovat kylläkin levinneet läpi Suomen ovat nyt koko Suomen perinneruokaa erilaisissa pidoissa ja juhlissa.
Monella uunillakaan ei pääse kolmeensataan.
Alumiinifolio kestää kuumaa.
Olen hämmentynyt joistakin kommenteista.
Totta tosiaan, puhuin ja tarkoitin todellakin karjalanpaistin, en piirakoiden (joita myös tehnyt lukuisia kertoja jo mummoni kanssa) tekemisestä. Mainitsin, että ohjeessa lihat paahdetaan vajaat 10min 300-asteessa leivinpaperin päällä, sitten lämpötila minimiin ja uunissa kauan.
Tätä ennen olen tehnyt kuten karjalaismummoni kanssa aikanaan, siis lapsuudessa, kun vielä asuin Pohjois-Karjalassa eli lihan pinta kiinni pannulla ja uuniin, mutta nyt noin.
Jestas sentään.
Ap
Älä välitä ap. Joidenkin pitää vaan saada päteä ja odottaa peukkuja kieli pitkällä. Mitä leuhkampi kommentti, sen parempi.
Karjalanpaistilihoja ei ole tarkoitus ruskistaa.
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaistilihoja ei ole tarkoitus ruskistaa.
Tietenkin ruskistetaan, oletko aivan V A J A K K I!??
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaistilihoja ei ole tarkoitus ruskistaa.
Todellakin ruskistetaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaistilihoja ei ole tarkoitus ruskistaa.
Tietenkin ruskistetaan, oletko aivan V A J A K K I!??
Ei ruskisteta tietenkään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaistilihoja ei ole tarkoitus ruskistaa.
Tietenkin ruskistetaan, oletko aivan V A J A K K I!??
Ei ruskisteta tietenkään.
Käristetään ruskeiksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaistilihoja ei ole tarkoitus ruskistaa.
Tietenkin ruskistetaan, oletko aivan V A J A K K I!??
Ei ruskisteta tietenkään.
Käristetään ruskeiksi.
Ei todellakaan käristetä.
Hei ap,
Missäs vaiheessa sun ohjeessa tulee neste, porkkana, sipuli?
Jostain luin, että leivinpaperia ei pitäisi käyttää moneen kertaa. Kuulema lämmönkestävyys heikkenee. Vaarana siis leivinpaperin syttyminen tuleen. Itselläni ei ole kylläkään näin käynyt.
Ei kestä, ei! Eri merkkiset leivinpaperit kestävät eri lämpöjä, yleensä 250 tai 275 astetta. Itse olen kerran onnistunut saamaan liekit sähköuuniin karjalanpiirakoita paistaessani, uuni oli yksinkertaisesti liian kuuma.