Jos osaat tehdä ihan jumalaisen risoton, niin mitä siihen tulee?
Kommentit (8)
Ja tietysti korkealaatuinen arborio-riisi, jota ilman kunnon risottoa ei synny.
ja parmesania risoton viimeistelyyn, sen täytyy olla hieman sellaista " vellimäistä"
Vierailija:
Ja tietysti korkealaatuinen arborio-riisi, jota ilman kunnon risottoa ei synny.
Mun mielestäni tavallisesta täysjyväriisistä tehty risotto ei ole koskaan " jumalaista" , mutta jso susta on niin hyvä sinulle, halvemmallahan tietysti pääset.
nesteenä kasvis- tai kalaliemi ja valkoviini, lopuksi voita ja parmesania päälle ja sekaan. Muista aineksina hyviä on tatit tai parsapalat tai simpukat tai vihreät herneet tai mikä vaan. Kun se on valmista voi päälle jauhaa pippuria tai musertaa jotain kuivattua yrttiä. Tämä on siis kyllä mielestäni lähinnä vierasruoka ja aika rasvaista.
vaan joku kuiva suomalainen nakkiriisihässäkkä... risotto vaatii risottoriisiä. Ja rasvaa -- perinteisesti se notkistetaan parmesaanin lisäksi voilla tai öljyllä, joskus kermalla. On valuvaa ja todella jumalaista... Ei usein syötäväksi, mutta joskus vaikka tonnikalapihvin lisäkkeenä -- ah!
Lempireseptini ( 2 kpl) tulevat perässä
Sitruunainen sienirisotto
kuullota minipieneksi kuutioitu sipuli ja muutama herkkusieni reilussa oliiviöljyssä. Lisää viherpippuria ja curryjauhetta. Lisää risottoriisi ja paista läpinäkyväksi. Lisää 1,5 dl valkoviiniä ja anna kiehua kunnes imeytyy. Lisää kanalientä pieninä määrinä ja sekoittele kunnes riisi on kypsää. Purista joukkoon puolen sitruunan mehu, silppua mukaan reilusti tuoretta basilikaa ja notkista reilulla määrällä itse karkeasti raastettua parmesaania ja noin puolella desillä kermaa. Nauti!
Tomaattia ja yrttejä
kuullota taas sipuli ja valkosipulin kynsi reilussa öljyssä. Lisää riisi. Kiehauta viinissä. Lisää noin 6 aurinkokuivattua tomaattiviipaletta pieneksi kuutioituna ja keitä edellisen reseptin tapaan kypsäksi yrttisessä kasvisliemessä. Lisää reilusti parmesaaniraastetta ja 1 dl silputtua basilikaa, 1 dl silputtua rucolaa ja murustele joukkoon ricottajuustoa. Voit lorauttaa vielä joukkoon hiukan kermaa...
Suikaloi paprika ja sipuli, käytä pannulla että hieman pehmenevät. Sitten pannulle hiukan valkosipulia ja katkarapuja. Älä pidä liian kauaa katkrapuja pannulla, etteivät sitkisty. Mausta pippurilla ja soijalla. Kaada päälle ruokakermaa (tai 3juuston kermaa, tai laita pala koskenlaskijaa kerman joukkoon) sitten kaada riisistä vedet, heitä kattilaan mukaan pakasten herneitä tai maissia -tai vaikka molempia;) ja sekoita kaikki aineet keskenään. Anna makujen tasaantua hetken aikaa, tarkasta maku ja lisää mausteita jos jotain on liian vähän, ja nauti:)