Millä lailla terveellinen ruoka pienentää lääkärikuluja?
Usein tälläkin palstalla saa lukea että kannattaa panostaa terveelliseen ruokaan kun se on pois lääke/lääkärikuluista. Ja sillä sitten puolustellaan valtavia ruokakuluja.
Mulla on aina mennyt vähän rahaa terveydenhoitoon vaikka syönkin halvasti. Ikänä ei puolta kiloa kasviksia päivässä ja hedelmiäkin syön pari kertaa viikossa, jos ollenkaan. En kyllä syö karkkiakaan tai alkoholia, ei tee mieli. Olen hoikka, liki keski-ikäinen nainen. Terveystarkastuksessa kaikki oli veriarvoja myöten erinomaisella tasolla.
Että miten terveyteni tästä paranisi, jos yhtäkkiä menisi tonni kuussa ruokaan?
Kommentit (2)
Juu, ei mulla ole rahaa ostaa leipomoista leivoksia, koska puoleen hintaan saan kaupasta 4 kpl ihanan makeaa, lisäaineilla kyllästettyä leivosta.
Tottahan tiedän että väärin noita syödä, mutta köyhäkin tarvitsee pieniä iloja.
Tarkoitetaan varmaan sitä, että nykyisin on ikävä kyllä, elintasosairauksia.
Lihavuus aiheuttaa kakkosdiabeteksen, maksa murtuu useilla, on vatsahaavaa, refluksia, vatsavaivoja joka lähtöön yms.
Normaali syöminen riittää, ihan normaalia perusruokaa syömällä jo valmiiksi terve ihminen pysyy ruuan puolesta terveenä.
Mutta syömisellä on nykyisin muutakin merkitystä, kuin pelkkä nälän poisto ja hengissä pysyminen.
Ruoka lohduttaa, etsitään herkkuja ja juomia joissa lisäaineita paljon.
Haetaan hyvää mieltä ruuasta, koska sitä ei muualta saa.
Ja kun rahaa ei voi loputtomasti pelkkään ruokaan käyttää, ostetaan sitä ruokaa mitä eniten rahalla saa. Siis rasvaista, sokerista yms.
Tämä on ymmärrettävää.