Miksi vain suomalaiset voivat syödä salmiakkia?
Kommentit (39)
Tanskalainen salmianni parasta. Oletan, että itsekin syövät sitä.
Syödään sitä myös muissa Pohjois-maissa, Saksassa ja Hollannissa.
Yksi maailman parhaista salmiakeista on ruotsalainen Djungelvrål.
Minä olen lähettänyt Teksasiin salmiakkia eräälle tutulle. Ehkä lieventävä asianhaara on, että hänellä on sukua Pohjoismaissa ja on lapsena vieraillut tällä suunnalla ja syönyt salmiakkia.
Ammoniumkloridi kirjoitti:
Syödään sitä myös muissa Pohjoismaissa, Saksassa ja Hollannissa.
Lidlistä saa hyvää hollantilaista salmiakkia.
Vain hullut syövät myrkyllistä ioniyhdistettä joka maistuu pahalta.
Sitä syödään ainakin Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa, Hollannissa.
No se on ihan mielipidekysymys. Jotkut liian herkät paletit vain järkyttyvät siitä suolaisen ja makean yhdistelmästä. Minun mielestäni se on heikkoutta. Naurattaa aina kun amerikkalaiset maistaa salmiakkia.
Vierailija kirjoitti:
Miksi edes syödä salmiakkia?
Niin, miksi syödä jotain, mistä pitää...
Vierailija kirjoitti:
No se on ihan mielipidekysymys. Jotkut liian herkät paletit vain järkyttyvät siitä suolaisen ja makean yhdistelmästä. Minun mielestäni se on heikkoutta. Naurattaa aina kun amerikkalaiset maistaa salmiakkia.
Eikö se ole epäterveellistä?
Pohjoismaat ja Hollanti on salmiakkimaita. Tämä perustuu pitkälti siihen, että ammoniumkloridia on apteekkarien ollut helppo valmistaa ja sitä on aikanaan käytetty peittämään lääkkeiden ikävää makua. Kukaan kuullut apteekinsalmiakista tai valmistanut kemian demoissa?
Turkinpippurit on hyviä.
Even if there was a hand, it was the hand of God -Diego Maradona
Vierailija kirjoitti:
Pohjoismaat ja Hollanti on salmiakkimaita. Tämä perustuu pitkälti siihen, että ammoniumkloridia on apteekkarien ollut helppo valmistaa ja sitä on aikanaan käytetty peittämään lääkkeiden ikävää makua. Kukaan kuullut apteekinsalmiakista tai valmistanut kemian demoissa?
On valmistanut. Oli valkoista. Kyseenalainen hyöty lääkkeessä.
Ap varmaan tarkoittaa sitä, kun esim. japanilaiset ja amerikkalaiset sylkevät salmiakin kauhuissaan suusta ja suunnilleen luulevat tulleensa myrkytetyksi. Ei suomalaisetkaan sitä varmaan aikuisena ryhtyisi syömään, mutta merkkareiden mässytys lapsena karaisee ja saa pitämään mausta.
Syön harvoin karkkia. Silloin harvoin kun syön valitsen salmiakin. Van sloitensin ja tanskalaiset, joissa pingviinin kuva parhaat. Ennen Leafin salmiakkiaakkoset oli parasta, malaco pilasi nekin. Toki ne perus pantterit tuoreena on hyviä.
Miten niin vain suomalaiset?