Kuinka nopeasti etikka menee avattuna huonoksi?
Kommentit (10)
Se pitää säilyttää suljettuna, viileässä ja valolta suojattuna, muuten se alkaa maistua etikalta.
Etikka on pahaksi mennyttä viinaa, koska on käynyt pitemmälle kuin viina. Miten se siitä vielä pahemmaksi menisi, kun on niin hyvää säilöntäainetta, että käytetään mm. sienille.
Pilalle mennyt etikka muuttuu viiniksi.
Kaadan itse etiikan viinistään pois siinä vaiheessa kun siinä slkaa kellumaan haisevia myskikärpäsiä.
Vierailija kirjoitti:
Etikka on pahaksi mennyttä viinaa, koska on käynyt pitemmälle kuin viina. Miten se siitä vielä pahemmaksi menisi, kun on niin hyvää säilöntäainetta, että käytetään mm. sienille.
Ei näin.
Muutenhan siinä olisi enempi prosentteja ku viinaxissa
Zinc
Vierailija kirjoitti:
Etikka on pahaksi mennyttä viinaa, koska on käynyt pitemmälle kuin viina. Miten se siitä vielä pahemmaksi menisi, kun on niin hyvää säilöntäainetta, että käytetään mm. sienille.
Lisäksi viinaa ei saa käyttämällä tuossa 24% kohdilla tulee stoppi käyttämällä saatavaan alkoholiin.
Zinc
Sehän tehdään tislaamalla.
Tässä viestissä oli jokseenkin kaikki väärin.
Mutta ei kai sitä humalassa kaikkea huomaa ;)
Zinc
Sieniä voi säilöä kyllä, suolaan, etikkaan, öljyyn jne. perinteisiin säilöntämenetelmin..
Etikka, hunaja, suola. Siinä pyhä kolminaisuus aineksia, jotka eivät mene huonoksi edes sadoissa vuosissa.
Jos kyse väkiviinaetikasta niin säilyy lähes ikuisesti. Viinietikat menevät pilalle muutamassa vuodessa.