Leipurit! Arvostelkaa kaulimenne!
Kertokaa seuraavat seikat:
1. Tarttuuko taikina
2. Rullaako kevyesti
3. Voiko pestä koneessa
Ym.
Etsinnässä siis paras mahdollinen kaulin, kun entinen marmorinen sanoi sopimuksen irti. Marmorinen:
1. Ei juuri lainkaan tarttunut
2. Rullasi hyvin ja painonsa ansiosta ei tarvinnut itse tehdä niin paljon työtä.
3. Ei voinut, kun puukahvat kärsi.
Yleisarvosana 9-
Nyt etsitään sitä kymppiä!
Kommentit (2)
1. Ei juurikaan. Liian lämmin taikina joskus tarttui.
2. Rullaa kevyesti ja vaivattomasti.
3. Ei voi pestä koneessa.
Oma kaulin on marmorinen. Ei tarvitse käyttää voimaa ja helppo pitää puhtaana. Siinä oikeastaan kaikki mitä kaulimelta toivon.
Kaapissa on myös tupperwaren vedellä (?) täytettävä kaulin, jonka olen joskus saanut lahjaksi. Ei ole kuitenkaan koskaan tullut käytettyä, kun tuohon marmoriseen on tottunut.
No mitä tuohon nyt sanoisi... aina on tortut tehty. Iso, kova ja vaatii kyllä käsitellessä voita väliin. Rullannut se on kuitenkin aina. Kaulinta tärkeämpää on se miten taikinaa vatkaa. Siitä taikinasta pitää saada kosteahko lettu ja oikea painallustekniikka tekee siitä pehmeän. Hiivaa en taikinassani suvaitse, vaan sen pitää olla sileän pehmeä vaalea taikina kun minä alan leipomaan.