Lue keskustelun säännöt.
Leipureille sämpyläkysymys ruisjauhoista
03.09.2020 |
Sain ruisjauhoja kaverilta ja nyt en tiedä, miten niistä saisi parhaat sämpylät helpolla. Sekaan ajattelin laittaa myös tavallisia vehnäjauhoja. Olisiko neuvoja ja reseptejä?
Resepteissä, joita katsoin, piti jättää takina yön yli jääkaappiin, onko kyse jostain ruisjauhoihin liittyvästä asiasta ja välttämätöntä?
Kommentit (2)
Tällä reseptillä olen tehnyt hiivattomia, vaihtaen tuon graham-jauhon ruisjauhoon. https://www.lily.fi/blogit/morning-glory/nopeat-hiivattomat-sampylat/
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ei tuo yön yli kohottaminen varsinaisesti liity ruisjauhoon, sitä voi käyttää myös sellaisiin taikinoihin joihin ei tule ruisjauhoja.
Itse tein viikonloppuna sämpylöitä, joihin laitoin 4 dl vettä, n. 1,5 dl kaurahiutaleita, n. 1 dl ruisjauhoja ja loput vehnäjauhoja + öljyä sen verran (ja hiivaa toki kuivahiivapussillinen), että sain hyvin vaivautuvan taikinan (ei liian pehmeä eikä liian tiivis). Ruisjauhoilla helposti saa aika tiiviin taikinan, jos niitä laittaa liikaa.