Paljonko pitäisi maksaa harrastelija- tai ammattikokille siitä, että tekee reseptin mukaan yksinkertaisen illallisen kotona?
Olen surkea kokki. Tällaisena korona-aikana haluaisin välttää käymistä ravintolassa, mutta haluaisin joskus syödä vähän paremmin. Ravintolasta tilaaminen ei innosta, kun haluaisin syödä omista paistoastioista, kauniisti katetusta pöydästä (jonka voin tehdä itse), enkä ravintoloiden kuljetusastioista tai siirtää niitä mihinkään toiseen astiaan.
No, siis, paljonkohan pitäisi maksaa harrastelija- tai ammattikokille siitä, että tulisi meille tekemään omassa keittiössämme, itse ostamiemme ainesten mukaan esim. tällaisen alkuruoka-pääruoka-jälkiruoka-illallisen:
Alkuruoka: https://viinilehti.fi/reseptiarkisto/kermainen-rapukeitto/
Pääruoka: https://viinilehti.fi/reseptiarkisto/tryffelirisotto/
Jälkiruoka: https://viinilehti.fi/reseptiarkisto/lakka-juusto-tortut/
Ei siis tarvitse kattaa pöytää tai hankkia aineksia. Vain tulla paikalle ja valmistaa nuo ruoat.
Kommentit (23)
Ammattikokki ei varmaan haluaisi valmiita reseptejä. Reseptistä saat jonkun vähänkin ruuanlaitosta kiinnostuneen opiskelijan vaikka tekemään, tyytyväinen kun saa vähän rahaa.
Kyllä varmaan pari kymppiä tunti on ok. Itse tulisin sillä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä mä tulisin parilla kympillä, jos saan vielä ruuankin.
Kyllä se ruoka taitaisi jäädä meidän syötäväksi, syötäisiin siis perheen kesken vähän paremmin kuin arkena. Ei ehkä mitään gourmet-ruokaa, mutta jotain muuta kuin makaronilaatikkoa ketsuppikastikkeella..
Ehkäpä alan kysellä, josko joku innostuisi tällaisesta.
ap
Ammattikokki ei tule parikymppiä tunti todellakaan!
Tuostahan pitäisi maksaa verot joten kokilla pitäisi olla joku toiminimi.
Vierailija kirjoitti:
30e/h
t. ammattikokki
Tällainen hinta ei kyllä olisi ollenkaan paha. Vastaisi raaka-ainekustannuksilta perheen ravintolaillallista ja saisi olla kotona rauhassa.
Eri asia on kyllä se, että jaksaisiko kukaan ammattikokki työpäivän ulkopuolella tehdä tällaista.
ap
Vierailija kirjoitti:
30e/h
t. ammattikokki
Pimeänä tekisit ilmeisesti tuohon hintaan?
Jos ei olisi korona-aika, voisin harrastelijakokkina tulla ihan ilmaiseksikin. Yksin asuvana kun ei viitsi mitään erikoisempaa itselleen kokkailla, mutta voisin käydä kokkailemassa muille.
Vierailija kirjoitti:
Tuostahan pitäisi maksaa verot joten kokilla pitäisi olla joku toiminimi.
Tässä on kyllä joku raja, miten voi teettää ns. naapuriapuna töitä ilman veroseuraamuksia. Tuskin esim. 100 euron palkkio olisi vielä sellainen. Ellei sitten olisi joka viikko jatkuva sopimus.
ap
Vierailija kirjoitti:
Jos ei olisi korona-aika, voisin harrastelijakokkina tulla ihan ilmaiseksikin. Yksin asuvana kun ei viitsi mitään erikoisempaa itselleen kokkailla, mutta voisin käydä kokkailemassa muille.
Kyllä mä ehdottomasti haluaisin maksaa. Enkä maksaa vähintä mahdollista summaa, vaan sellaisen, että siitä jää tekijälle hyvä mieli.
ap
Vierailija kirjoitti:
Ammattikokki ei varmaan haluaisi valmiita reseptejä. Reseptistä saat jonkun vähänkin ruuanlaitosta kiinnostuneen opiskelijan vaikka tekemään, tyytyväinen kun saa vähän rahaa.
Kyllähän tavalliset riviammattikokit joutuvat töissäänkin reseptejä käyttämään, miksei sama kävisi ap:n luona myös.
Katsoin netistä että kokit on pienesti palkattuja, tosi harmi. Siihen nähden pari kymppiä tunnista tuntuisi järkevältä ja jopa hyvältä. Mutta tietenkin kotikäynneissä on oma vaivansa ja aikaa menee liikkumiseen ym.
Kommenttien perusteella olettaisin, että jos maksaisin esim. 100€ per illallinen kotiin tulevalle henkilölle, niin asia olisi ok? Raaka-aineet ja välineet löytyisivät valmiina.
ap
Ammattitaitoinen raksamieskin tulee vasta 48€/tunti (sis verot), joten miksi kokit tarjoavat itseään noin halvalla? Koulutuksen pituudessa ja työn vaativuudessa ei ainakaan ole vajetta.
Tuossa nyt yksi firma, joka tekee mm. tätä. Hinnat on per pää eli ala carte lähtee 45 eurosta, ilmeisesti 4 hengen ryhmä on minimi.
Uskoisin, että useimmat catering firmat tähän suostuu, eihä konsepti nyt paljoa poikkea niiden perusliiketoiminnasta.
Vierailija kirjoitti:
Ammattitaitoinen raksamieskin tulee vasta 48€/tunti (sis verot), joten miksi kokit tarjoavat itseään noin halvalla? Koulutuksen pituudessa ja työn vaativuudessa ei ainakaan ole vajetta.
Mutta tulisiko raksamies ilman mitään työkaluja paikalle tuolla hinnalla?
En oikeastaan hae sellaista ammattikokkia, jolle pitäisi olla tietynlaiset kaasuliedet ja erikoistyövälineet joka juureksen kuorimiseen, vaan ihmistä, joka osaisi valmistaa illallisen annetuista kotikokeille tarkoitetuista resepteistä. Ihan perusuunissa, tavallisilla paistinpannuilla ja tavanomaisilla työvälineillä.
ap
Vierailija kirjoitti:
30e/h
t. ammattikokki
Mutta jos on tv:stä tuttu, hinta on 50h/tunti.
Vierailija kirjoitti:
Tuossa nyt yksi firma, joka tekee mm. tätä. Hinnat on per pää eli ala carte lähtee 45 eurosta, ilmeisesti 4 hengen ryhmä on minimi.
Uskoisin, että useimmat catering firmat tähän suostuu, eihä konsepti nyt paljoa poikkea niiden perusliiketoiminnasta.
Tämän firman ehdin katsoa jo aiemmin. Haluaisin tästä nimenomaan karsia pois tarjoilupalvelut ja sen, että kokki itse käy kaupassa hakemassa tarvikkeet (tässä firmassa suosittiin lähiluomuraaka-aineita). Eikä ole tarvetta jäädä siivoamaan meidän jälkiä. Vaan pelkästään niin, että joku tekee ruoat ja that's it. Minä käyn kaupassa, katan ja siivoan jälkikäteen.
ap
Kyllä mä tulisin parilla kympillä, jos saan vielä ruuankin.