Pesekö joku oikeesti vihannekset tiskiaineella?
pari tuttua pesee tomaatit ja muut tiskiaineella.. ja sano että munkin pitäs kun oon nyt raskaana.. miksi? listeria? vai vain ulkomaalaiset?
mä äsken pesin/huuhtelin kotimaiset tomaatit ja kurkut ihan pelkällä vedellä ja kuivasin talouspaperiin. ja hyvää oli. :)
Kommentit (15)
Ja ennemmin kyllä tiskiainejäämä, kuin joku muu.
Eikä niitä tartte kauheassa tiskiaine määrässä liottaa,ihan tipan mä laitan,hankaan ja huuhtasen silloin harvoin kun jotain ulkolaisia ostan,kotimaiset vaan vedellä.
silloin kun pitää raastaa keltainen kuori leipomuksiin, ne pesen tiskiaineella ja hankaan kovasti tiskiharjalla. huuhtelen ja raastan.
että kotimainen on ainoa ja oikea? onko siinä muka oikeasti vähemmän aineita pinnassa?
Ihan pikkuinen tippa riittää. Ja tämä pätee siis vain kasviksiin yms., joissa on sellainen kuori, joka kestää tuon käsittelyn. En siis tietenkään ala lorottaa tiskiainetta esim. salaatteihin ja parsakaaleihin. Mutta paprikoihin yms. kyllä. Kotimaiset pesen pelkällä vedellä.
hesarissa oli viimevuonna omenavertailu eikä yhdessäkään lajikkeessa ollu mitään syömäkelvotonta.
(ja pitäisikin) etenkin jos käyttää sitrushedelmien kuorta ruoanvalmistuksessa. Astianpesuainetta käytetään astioiden käsinpesuun, eikä niihinkään mitään haitallisia "jäämiä" jää. Astianpesuaine on koostumukseltaan neutraalia tai heikosti emäksistä pesuainetta, josta ei muutenkaan olisi terveydelle haittaa, vaikkei sitä huuhtoisi pois. Kotimaisille kasviksille riittää tavallinen pesu. Terv. Martta
sittenko uskaltaa syoda omenat kuorineen?
kuorin ne aina niiden kasittelyainemyrkkyjen takia,
vaikka kuoressa niita teveellisia aineita juuri pitaisi olla...
niin ja kyllahan kotimaisiinkin kasviksiin ja hedelmiin
varmasti kaytetaan torjunta tai sailonta aineita...???
Varsinkin ulkomailta tuodut. Sain idean jostain tv:n kokkausohjelmasta. Sitä kun ei tiedä, kuka ripulikäsi niitä paprikoita ja tomaatteja on käsitellyt jossain matkan varrella...
Ulkomaiset kyllä. Tämä on nykyhetken käsitys. Itse silti välillä kuirin kotimaisetkin kurkut ja omenat, koska pidän niistä enemmän siten. Toisaalta vaikkapa perunan kuoressa on iso osa perunan hyvistä ravintoaineista, joten kotimaisia tuotteita myös kannattaisi syödä kuorineen sitä syystä. T. Martta
Ainakin lasten kotitaloustunneilla ja ruokakursseilla.
Siis ihanko totta tällainen asia on "yleisessä tiedossa", et näin olis hyvä tehdä?
Kokkaan paljon ja luen ruokalehtiä ja -kirjoja jne, vaan tää mulle ihan vieras juttu!
Siellä pestiin kaikki tomaatit, kurkut, paprikat ym tiskialtaassa, jossa oli tiskiainetta. Siellä ne lilluivat vedessä puoli tuntia ja niitä välillä pyöriteltiin ja sitten huuhdottiin.
Luulisi, että varsinkin paikalliset tietävät, miksi ne kannattaa pestä.
ainakin noiden appelsiinin kuorien kohdalla, monessa ohjeessa käsketään mielestäni pestä ihan tiskiaineella. Mutta tomaatit yms.. monestiko ne pyörivät lattialla kaupassa, ja joku hypistelee.. yök! Onneksi nykyään saa jo pakattuna useita vihanneksia.
Mutta esim. ulkolaiset paprikat jne. Kaikkialla ei esim. todellakaan käytetä puhdasta raanavettä vihannesten kasteluun, puhumattakaan niille ruiskutetuista torjunta-aineista ym.