Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko grahamjauhoista pelkästään tehdä sämpylöitä?

Vierailija
29.08.2020 |

Vai tuleeko liian kovia ilman perus vehnäjauhoja?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
29.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee kovia ja sellasia murenevia. Yli puolet jauhoista on hyvä olla vehnäjauhoja. Vaihda valkoiset vehnäjauhot hiivaleipäjauhoon, toimii mihin vaan leipä, sämpylä, pulla, kakku, pikkuleipä ohjeeseen. Ymmärrän ettei tähän hätään auta jos nyt kotona on pelkkiä grahamjauhoja ja siksi kysyt.

Vierailija
2/8 |
29.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laittaisin max. 10% grahamia. Struktuuri on muuten vithullaan. Lopun edestä manitoba-jauhoa ja puolikarkeaa vehnäjauhoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
19.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein sämpylöitä ja mokasin ihan joka kohdan minkä vain voi :(

Vierailija
4/8 |
19.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisiko joku antaa kunnollisen sämpyläreseptin, ettei tulisi kivikovia klönttejä.

Vierailija
5/8 |
20.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riittävästi hiivaa, vaivaamista ja aikaa nostatukseen. Vielä viimeisessä vaiheessa vimmattu vaivaus, jotta ei jää isoja ilmakuplia valmiisiin sämpylöihin.

Vierailija
6/8 |
20.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voisiko joku antaa kunnollisen sämpyläreseptin, ettei tulisi kivikovia klönttejä.

Sulla menee liikaa jauhoa koska tulee kivikovia. Sekoita ensin noin puolet vaaditusta määrästä ja sitte vähitellen lisäät lisää. Kun taikina irtoaa sillai itekseen kulhon reunoista, on se hyvää, Sen näkee sillai kauniina,niinkuin lapsen massu kun se on hyvää.

https://www.myllynparas.fi/reseptit/nain-leivot-myllyn-parhaita-sampylo…

LAita ensin 8desiä ja vaivaa,sitten lisäät vähitellen enemmän...

ai niin ja leeipurin vanha kikka,laita uuniin astiaan vettä,ei tartte paljoa,saat höyryä uuniin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
20.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voisiko joku antaa kunnollisen sämpyläreseptin, ettei tulisi kivikovia klönttejä.

Sulla menee liikaa jauhoa koska tulee kivikovia. Sekoita ensin noin puolet vaaditusta määrästä ja sitte vähitellen lisäät lisää. Kun taikina irtoaa sillai itekseen kulhon reunoista, on se hyvää, Sen näkee sillai kauniina,niinkuin lapsen massu kun se on hyvää.

https://www.myllynparas.fi/reseptit/nain-leivot-myllyn-parhaita-sampylo…

LAita ensin 8desiä ja vaivaa,sitten lisäät vähitellen enemmän...

ai niin ja leeipurin vanha kikka,laita uuniin astiaan vettä,ei tartte paljoa,saat höyryä uuniin

Kiitos tästä ohjeesta.

Edelleen kuitenkin ihmettelen. Marttojen ohjeen mukaan tein.

5dl maitoa, 5dl graahamjauhoja, 5dl vehnäjauhoja (pikkusen jäi mitan pohjalle)

Voisulaa tilkka, tuorehiivaa 50g (pakastimesta).

Yritin kohottaa, kohosi huonosti, leivoin sämpylät ja kohotin, kohosi edelleen huonosti

Olikohan hiiva jotenkin mennyt pilalle tai kuolikohan se jos sekoitin liian lämpöiseen maitoon.

Niihin kivimöykkyihin kyllä uppoo hampaat, mutta maistuvat hiivalle :D

Vierailija
8/8 |
20.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän mustikka- ja puolukkapiirakoihin n. puolet graham-jauhoa. Pullataikinaan n. 1/3 grahamia tai joskus 1 dl lesettä. Terveellisempiä, kuituja sisältäviä, kuin valkoiset jauhot.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi kolme