Miten säilyttää ruisleipä kauemmin, jos ei halua pakastaa?
Hei Väki!
Olen miettinyt kauan, että miten pärjäisin lapsieni kanssa. Ruisleipää on kiva ostaa, kun sen hinta on suhteellisen järkevissä mitoissa. Ongelmana on sen säilyvyys. Parasta ennen loppuu yleensä päivässä tai kahdessa.
Kommentit (10)
Vakuumipakkaus?
Ylipäätään, niitä voi syödä kunhan ei näy hometta.
Entisaikaan leipä säilytettiin vilja-aitassa jyvien sekaan upotettuna. Jostain syystä säilyi siellä hyvänä, ei homehtunut eikä kovettunut.
En keksi muuta nykyajassa käypästä konstia kuin kuivattaa. Ruisleipäjauhelmaa voi käyttää monella tapaa.
Anna niiden kuivua, kuten Suomessa on tehty jo monta sataa vuotta. Otat pois muovipussista.
Limppua ei kannata kuivata kokonaisena vaan siivuina.
Toki kaikki eivät tykkää.
Toinen konsti on pakastaminen.
Kyllä ruisleipä nyt enemmän kuin 2 päivää säilyy muovissakin, jos on tuoreena ostettu, niin 5 päivää ainakin, ei se parasta ennen päivä mitään merkkaa.
Ostat vakuminointilaittet ja vedät ne vakuumiin, niin voi säilyä pidempään. Toisaalta laite ja pussit tulee maksamaan sen verran, että sillä hakee tuoretta leipää kaupasta jonkin aikaa.
Kurko kirjoitti:
Anna niiden kuivua, kuten Suomessa on tehty jo monta sataa vuotta. Otat pois muovipussista.
Limppua ei kannata kuivata kokonaisena vaan siivuina.
Toki kaikki eivät tykkää.
Toinen konsti on pakastaminen.
Kyllä ruisleipä nyt enemmän kuin 2 päivää säilyy muovissakin, jos on tuoreena ostettu, niin 5 päivää ainakin, ei se parasta ennen päivä mitään merkkaa.
Luin otsikon sitten huonosti ;)
Vierailija kirjoitti:
Ostat vakuminointilaittet ja vedät ne vakuumiin, niin voi säilyä pidempään. Toisaalta laite ja pussit tulee maksamaan sen verran, että sillä hakee tuoretta leipää kaupasta jonkin aikaa.
Kauanko säilyvyys kasvaa vakuumipussissa?
Vierailija kirjoitti:
Ei kai se haittaa, jos parasta ennen -päivä menee umpeen?
Ei haittaa. Leipä on vanhaa vasta sitten kun siinä on hometta. Ex-muijalla oli sellainen naurettava sääntö, ettei hän syönyt leipiä enää sen jälkeen kun oli mennyt kolme päivää parasta ennen- merkinnästä.
Miksi ei voi pakastaa. Kun pikkusen aikaa käyttää mikrossa niin avot. On niin tuoretta leipää että turha antaa kuivettua. Just tässä syön Oulun Meriläisen leipomon ihanan makuista juureen leivottua ruisleipää ja pakkasesta mikron kautta suuhun. Nam! Paras ruisleipä.
Jääkaapissa säilyy vaikka kuinka kauan
Ei kai se haittaa, jos parasta ennen -päivä menee umpeen?