Mitä kaikkea ompuista?
Kommentit (14)
Olen mm. pilkkonut pakkaseen valmiiksi viipaleiksi. Kätevä käyttää piirakoihin yms.
Kuulema lajikkeesta riippuen tosin saattavat tummua, mutta ainakaan Valkea kuulas ei ole tummunut.
Peurojen ruokintapaikalle niin omput muuttuu peuranoiseteiksi ja ne onkin paljon parempia kuin omput.
Vierailija kirjoitti:
Peurojen ruokintapaikalle niin omput muuttuu peuranoiseteiksi ja ne onkin paljon parempia kuin omput.
Peurat levittävät myös kivasti punkkeja.
Katselen ja tuoksuttelen pihojen makeita omenoita, joita on paljon. Ei vain ole omia ja kun ei myydä edes toreilla eikä edes kaupoissakaan!?
Vierailija kirjoitti:
Katselen ja tuoksuttelen pihojen makeita omenoita, joita on paljon. Ei vain ole omia ja kun ei myydä edes toreilla eikä edes kaupoissakaan!?
Miten omenaa tuoksutellaan? Teetkö siitä jotain parfyymiä ja sitten levität tuoksua ympäriinsä?
Tee omenaista possukastiketta. Niin hyvää.
Vähän raakileena kerätty talviomena saattaa säilyä useita kuukausiakin silkkipaperiin käärittynä +2-3 asteen lämpötilassa. Jos löytyy maakellari tms, kannattaa kokeilla josko saisi talven omenat kotipihan puista. Muutoin kyllä laittaisin mehuksi, hilloksi ja mausteeksi suolaisempiin säilykkeisiin.
Jos jaksaa kuoria, keitetään soseeksi. Ei tarvi lisätä mitään. Ehkä spraykeemaa omppukeiton lisukkeeksi. Voi syödä paljon.
mehua kossun sekaan laitettavaksi
😈
Hilloa, mehua, siideriä.