Onko siitä haittaa, jos syö kasvikset enimmäkseen raakana?
En oikein pysty syömään kypsennettyjä kasviksia, raakana syön paljon enemmän ja monipuolisemmin.
Kommentit (4)
Siihen vaikuttaa mitä kasviksia syö kun jotkut voi olla raakana myrkyllisiä mutta kypsennettynä terveellisiä. Peruna kannattaa ainakin kypsentää. Salaattia voi syödä kypsentämättä ja porkkanaa. Lehtikaali kannattaa kypsentää uunissa tai samalla kun paistaa jotain niin laittaa sinne mukaan. Paprikaa voi syödä mutta jos saa oireita niin kun kypsentää tai käyttää paprikajauhetta ei tu oireita välttämättä. Kurkkua voi syödä mutta jos saa oireita niin se kannattaa kuoria niin oireita ei tu välttämättä.
Riippuu ihmisestä ja kasviksista. Useimmilla on kyllä niin päin, että vatsavaivoja tulee enemmän raaoista kasviksista.
~Meri~ kirjoitti:
Siihen vaikuttaa mitä kasviksia syö kun jotkut voi olla raakana myrkyllisiä mutta kypsennettynä terveellisiä. Peruna kannattaa ainakin kypsentää. Salaattia voi syödä kypsentämättä ja porkkanaa. Lehtikaali kannattaa kypsentää uunissa tai samalla kun paistaa jotain niin laittaa sinne mukaan. Paprikaa voi syödä mutta jos saa oireita niin kun kypsentää tai käyttää paprikajauhetta ei tu oireita välttämättä. Kurkkua voi syödä mutta jos saa oireita niin se kannattaa kuoria niin oireita ei tu välttämättä.
No ei kai kukaan pottua raakana ole ajatellut vetää, ainakaan sen jälkeen kun se joskus 1700-luvulla tänne tuotiin eikä käyttötapa vielä ollut ihmisille selvä.
Saa syödä raakana.