Nyhtökaura - Vaarallista bakteeria löytyi burgeripihveistä – voi aiheuttaa jopa kuolettavan taudin tietyille ihmisryhmille
Gold & Green Foods Oy on ilmoittanut valmistamiensa Nyhtökaura-hampurilaispihvien takaisinvedosta, tiedottaa Ruokavirasto. Yritys on havainnut omavalvonnassaan tuotteen yhden erän sisältävän Listeria monocytogenes -bakteeria, minkä vuoksi kyseinen erä (parasta ennen 9.8.2020) vedetään pois kaupoista.
https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/2343117
Kommentit (9)
Olen aina karttanut noita. Minusta ei ole normi ruokaa ja siksi en luota. Lian käsiteltyä ja riskialtista saada pöpöjä.
Mistä/miten bakteeri oli tuotteeseen tullut
Vaikka en olekaan kasvissyöjä enkä yleensä syö tällaista ruokaa. Niin eikö tuokin bakteeri kuole kun kypsentää kunnolla? Itse kypsennän kaiken kunnolla aina. Pihvejäkään en syö mediumina koskaan. Graavilohi yms raakaruoka, sitä en syö ollenkaan.
Kaksi red alertia: nyhtökaura (mitä sotkua liekin) ja Lidl.
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/el…
Kerrataas sitten vielä se palstalaisten listeriatietämys kuntoon.
Listeriariski on esim. graavatussa kalassa, valmisleivissä, ilman riittävää kuumennusta syötävissä nakeissa, lihapullissa ja muissa lihavalmisteissa, pitsoissa, keitoissa, kuumentamattomissa pakastevihanneksissa ja pesemättömissä vihanneksissa ja juureksissa.
Aika lailla on siis samanlaiset riskit sekaaneilla ja vegaaneilla, ellei muista asiaa ajatella ja huolehtia riskin vähentämisestä.
Minulla on paha tapa joskus syödä kiireisenä lounaana kylmiä lihapullia esim. salaatin ja leivän kanssa. Täytynee lopettaa, tai ainakin olla tarkka, että vain jos viimeiseen käyttöpäivään on aikaa.
Sinänsä riski noissa kasvivalmisteissa itselläni pienempi, koska ne maistuvat vain kunnollisen kypsennyksen jälkeen.
Lidlissä oli noita alessa.