Ruuan grillaaminen on epäterveellistä, lisää elimistön tulehdustilaa
Erityisesti lihan tai lihatuotteiden grilllaaminen on epäterveellistä. Tulehdustila altistaa monille sairauksille, niin fyysisisille kuin psyykkisillekin, myös esim. masennukselle.
Kommentit (21)
Tuohon kun yhdistää makeat energiajuomat, limukat ja karkit, niin maksimoi tulehduksen!
Hohhoijaa. Maailman yleisin tapa laittaa ruokaa.
Ei sitä tartte polttaa.
Hehkuva hiillos ja kypsyvän lihan tuoksu tuo veden kielelle jo ajatuksenakin.
Niinpä, punainen liha ylipäätään pitäisi olla harvinainen herkku, ei jokapäiväinen ruoka, jos terveenä haluaa pysyä.
Tulehdusmarkkereita pitäisi alkaa kyllä ihmisiltä mittaamaan ihan säännöllisesti. Omalla kustannuksella niitä toki voi nytkin mittauttaa.
Vierailija kirjoitti:
Niinpä, punainen liha ylipäätään pitäisi olla harvinainen herkku, ei jokapäiväinen ruoka, jos terveenä haluaa pysyä.
Millähän perusteella näin väität?
Jaa, onko pakko polttaa kaikki siellä grillissä?
Se on vähän miten grillaa.
Terv kokki.
Tuskinpa se haittaa jos grillaa 2-3 kertaa kesässä, mutta nykyisin tuntuu että jotkut grillaa koko ajan ja se ei varmaan ole terveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niinpä, punainen liha ylipäätään pitäisi olla harvinainen herkku, ei jokapäiväinen ruoka, jos terveenä haluaa pysyä.
Millähän perusteella näin väität?
Punainen liha tarkoittaa sitä nitriittiä, jolla halutaan säilyttää lihan väri punaisena,
---- sehän aiheuttaa anemiaa. On sitä kyllä vihanneksissakin, esimerkiksi punajuurissa ja salaateissa.
muinaismuija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niinpä, punainen liha ylipäätään pitäisi olla harvinainen herkku, ei jokapäiväinen ruoka, jos terveenä haluaa pysyä.
Millähän perusteella näin väität?
Punainen liha tarkoittaa sitä nitriittiä, jolla halutaan säilyttää lihan väri punaisena,
---- sehän aiheuttaa anemiaa. On sitä kyllä vihanneksissakin, esimerkiksi punajuurissa ja salaateissa.
"----vatsavaivat (E200-203, E210-213 myös ihmisillä),
elinten rakenteelliset muutokset kuten surkastumat (E210-213, E284-285)
tai liikakasvu (nitriitit E249-250, lisämunuaisen kuorikerros).
Ihmisellä nitraattien ja nitriittien (E249-252) on havaittu voivan lisätä veren hemoglobiinin muuntumista hapenkuljetuskyvyttömään methemoglobiinimuotoon, mutta kun nitriittiä on käytetty lääkinnällisesti (verisuonia laajentamaan, syanidimyrkytykseen), ihmisen NOAEL-arvoksi nitriitille on arvioitu 1 mg/kg rp/vrk eli yli 14-kertainen annos ADIarvoon nähden."
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/237026/eviran_tutkimuk…
Muutama kerta vuodessa on ihan sama, ei mitään merkitystä mihinkään.
muinaismuija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niinpä, punainen liha ylipäätään pitäisi olla harvinainen herkku, ei jokapäiväinen ruoka, jos terveenä haluaa pysyä.
Millähän perusteella näin väität?
Punainen liha tarkoittaa sitä nitriittiä, jolla halutaan säilyttää lihan väri punaisena,
---- sehän aiheuttaa anemiaa. On sitä kyllä vihanneksissakin, esimerkiksi punajuurissa ja salaateissa.
Ei meidän itse kasvatetussa lihassa ole nitriittejä eikä mitään muutakaan ylimääräistä.
muinaismuija kirjoitti:
muinaismuija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niinpä, punainen liha ylipäätään pitäisi olla harvinainen herkku, ei jokapäiväinen ruoka, jos terveenä haluaa pysyä.
Millähän perusteella näin väität?
Punainen liha tarkoittaa sitä nitriittiä, jolla halutaan säilyttää lihan väri punaisena,
---- sehän aiheuttaa anemiaa. On sitä kyllä vihanneksissakin, esimerkiksi punajuurissa ja salaateissa."----vatsavaivat (E200-203, E210-213 myös ihmisillä),
elinten rakenteelliset muutokset kuten surkastumat (E210-213, E284-285)
tai liikakasvu (nitriitit E249-250, lisämunuaisen kuorikerros).Ihmisellä nitraattien ja nitriittien (E249-252) on havaittu voivan lisätä veren hemoglobiinin muuntumista hapenkuljetuskyvyttömään methemoglobiinimuotoon, mutta kun nitriittiä on käytetty lääkinnällisesti (verisuonia laajentamaan, syanidimyrkytykseen), ihmisen NOAEL-arvoksi nitriitille on arvioitu 1 mg/kg rp/vrk eli yli 14-kertainen annos ADIarvoon nähden."
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/237026/eviran_tutkimuk…
Miten tuo lihaan liittyy?
muinaismuija kirjoitti:
muinaismuija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niinpä, punainen liha ylipäätään pitäisi olla harvinainen herkku, ei jokapäiväinen ruoka, jos terveenä haluaa pysyä.
Millähän perusteella näin väität?
Punainen liha tarkoittaa sitä nitriittiä, jolla halutaan säilyttää lihan väri punaisena,
---- sehän aiheuttaa anemiaa. On sitä kyllä vihanneksissakin, esimerkiksi punajuurissa ja salaateissa."----vatsavaivat (E200-203, E210-213 myös ihmisillä),
elinten rakenteelliset muutokset kuten surkastumat (E210-213, E284-285)
tai liikakasvu (nitriitit E249-250, lisämunuaisen kuorikerros).Ihmisellä nitraattien ja nitriittien (E249-252) on havaittu voivan lisätä veren hemoglobiinin muuntumista hapenkuljetuskyvyttömään methemoglobiinimuotoon, mutta kun nitriittiä on käytetty lääkinnällisesti (verisuonia laajentamaan, syanidimyrkytykseen), ihmisen NOAEL-arvoksi nitriitille on arvioitu 1 mg/kg rp/vrk eli yli 14-kertainen annos ADIarvoon nähden."
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/237026/eviran_tutkimuk…
Miten tuo grillaamiseen liittyy?
Elämä on kaikkein vaarallisinta ja epäterveellisintä, siihen on kuollut kaikki.
Eilen grillasin oikein makoisan naudanpihvin, makkaran ja juuatotomaatin. Kylkeen tuli valkosipuliperunoita ja pippurikastiketta ja salaatiksi valikoitui lohisalaatti.
Maistuis varmaan sullekin!
Grillaus on terapiaa.