Korianteri - tykkäätkö vai et?
Kokeilin tänään (vasta!) eka kertaa texmex-tortilloihin ja olipa hyvää, tästä tulikin meidän uusi lemppari! Luin että herättää joko ihastusta tai vastustusta, onneksi kuulutaan koko perhe tuohon ekaan porukkaan :)
Kommentit (41)
Tortiölan, itdetehtyyn salsasn ja avokadopastaan sopii kyllä. Näissä käytän.
Kokeilin sitä vielä varmuuden vuoksi kasvattaa itsekin viime vai oliko se toissa kesänä ja ihan yhtä pahan makuista, kuin purkistakin kuivattuna ;)
Zinc
Jää koriantereiden syönti seuraavaan elämään ..
En. Mies on saippuaporukkaa, itse en muuten tykkää. Toinen yleinen, mille en lämpiä, on juustokumina.
Uusiksi tortillaan, itsetehtyyn salsaan ja avokadopastaan sopii kyllä. Näissä käytän.
Mullakin taitaa olla tuo saippuanmakua aiheuttava alleeli, mutta pienissä määrin ja muiden mausteiden kanssa korianteri on nyt totuttelun myötä ihan ok.
En voi syödä ruokaa, jossa on korianteria. Tai voin, mutta on se tuskaa. Ihan kamalan makuinen. Harmi, että sitä tunnutaan heittävän jos jonkinlaisen annoksen sekaan monissa ravintoloissa. Menee tosi hyvä annos pilalle ihan vain sen korianterin takia, jota ei välttämättä edes mainita menussa.
Vierailija kirjoitti:
En. Mies on saippuaporukkaa, itse en muuten tykkää. Toinen yleinen, mille en lämpiä, on juustokumina.
Mun mielestä jeera on hyvä taustamauste, mutta jos sitä on yhtään liikaa, niin se overpowers ruuan helposti.
Zinc
Siemenistä tykkään, mutta lehdet järkyttäviä.
Joo siis ihan tavalliset jauheliha-paprika-kurkku-tomaatti -tortillat muuttuu aivan erilaisiksi, kun lisää salsan, valkosipulikermaviilin ja fetan lisäksi päälle korianteria ja sitruunamehua. Ihan eri raikkaus ja hyvä maku, kannattaa kokeilla! 😊
Mutta joo, on se korianteri ihanaa muutenkin. Se kuuluu tärkeänä osana / viimeistelee mm. thai-tyylisen kana-/tofukastikkeen ja monia muita ruokia.
Kannattaa kokeilla varsinaisten ruokalajien kanssa sitä myös piristämässä esim. vihersalaattia ja lisäkeriisiä!
Sopii siis moneen, kannattaa pitää aina saatavilla!
Hyi htto suoraan sanottuna. Lisäksi sitä reseptien mukaan survotaan vähän joka paikkaan, yöks. Ihan niin kuin ei olisi olemassa mitään muuta yrttiä ja kaikkien uusien ruokien pitäisi olla vain itämaistyylisiä tai texmexiä.
Se on geneettinen ominaisuus maistuuko korianteria saippualta vai normaalilta. Itse syön. Nam.
Vierailija kirjoitti:
En. Mies on saippuaporukkaa, itse en muuten tykkää. Toinen yleinen, mille en lämpiä, on juustokumina.
Sama täällä. Syön kaikkea muuta paitsi noita kahta!
Hirveää, saa koko ruoan maistumaan saippualta pienissäkin määrin.
En todellakaan tykkää, minulla on aversio tuoretta korianteria kohtaan. Jos sitä on vähänkin jossain ruoassa niin alkaa oksettaa enkä voi syödä kyseistä ruokaa. Myös haju on kamala.
Jauhettu korianteri ei aiheuta ihan samanlaista yökötysrefleksiä, mutta en kyllä siitäkään pidä.
En erityisemmin inhoa, jos sitä on aasialaisessa ruoassa. Maistuu saippualta, mutta ei aiheuta oksennusrefleksin aktivoitumista.
Joo. Mieheni tykkää myös, samoin lapseni.
Juu, mun geenit saa korianterin maistumaan saippualle. Yäk, siihen ei voi edes opetella, jos saa pienenkin palan korianterin lehteä suuhunsa ja vielä nieltyä sen, niin se maku tulee pari kolme pöivää suuhun. Onneksi nykyään jo haistan, jos jossain on korianteria, niin tiedän välttää sitä ruokaa.
Siemenet ok, lehdet maistuu mun suussa saippualle.
Zinc