Miksi Puffetin keksi on nykyään aina kovaa jos ostan
Eikös sen kuuluii olla sellainen pehmeämpi, eikä rapea? Ihan kuin olisi keksiosa vanhentunut ja kuivunut, kun on kovempaa. Onko tämä siis ihan tarkoituksella "kovetettu" vai onnistunko ostamaan aina jotenkin kuivuneen jätskin?
Kommentit (17)
Se on tuoretta. Vanhassa se pehmenee.
Kova keksi tarkoittaa, että jäätelö on ihan tuore eli olet ostanut vastavalmistetun jäätelön. Keksi pehmenee ajan kuluessa. Jäätelössä ei siis ole mitään vikaa.
Päinvastoin. Mitä pehmeämpi keksi on, sitä vanhempi.
Adolfina Mielivalta kirjoitti:
Päinvastoin. Mitä pehmeämpi keksi on, sitä vanhempi.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/il-oletko-sinakin-huomannut-…
OK, kiitos tiedosta vastaajille. Kuvittelin asian ihan päinvastaiseksi.
Täytyy siis ostaa jo nyt kesän puffetit, jos onnistuis saamaan semmosen hyvän pehmeän keksiosan niihin mistä tykkään.
Olisko kellään tietoa kauanko pitäisi pakkasessa seisottaa? :D
ap
Minulle taas osuu aina ne pehmeät Puffetit!
Olenkin joskus miettinyt, että ovat varmaan tarkoituksellisesti pehmeitä ne keksit, kun jäätelötuutissa taas vohveliosakin on usein mukavan rapeaa... :D Hyvä, että tuli selvyys nyt tähänkin asiaan!
Jos keksi on kovaa, luulen, ettei ole kylmäketju ehtinyt katketa. Nykyisin pakasteiden ja kuljetuksen taso on noussut. Jos keksi on pehmee, Puffet on todennäköisesti sulannut välissä. Jos haluat pehmeää keksiä, niin säilytä Puffettia tunti huoneen lämmössä ja laita takaisin pakasteeseen.
Selväähän tuo on. Keksi imee jäätelöstä kosteutta ja pehmenee vanhetessaan. Eli se keksin pehmeneminen ei sinäänsä ole pilaantumista, vaan koko systeemin kosteus vain on levinnyt tasaisemmin, jos keksi on pehmeä.
Kovakeksinen on ikävämpi syödä, jäätelö usein tursuaa sieltä kovan keksin välistä sormile, tykkään paljon enemmän niistä pehmeistä.
Vierailija kirjoitti:
Selväähän tuo on. Keksi imee jäätelöstä kosteutta ja pehmenee vanhetessaan. Eli se keksin pehmeneminen ei sinäänsä ole pilaantumista, vaan koko systeemin kosteus vain on levinnyt tasaisemmin, jos keksi on pehmeä.
Ei nää idiootit tajua mistään mitään!
Itse tykkään juurikin pehmeistä kekseistä!
Jäätelön syön yleensä hieman pehmenneenä noin muutenkin, koska suutuntuma on tällöin parempi kuin suoraan pakastimesta vedetyn jäätelön kanssa eikä syötävä ole tällöin enää niin kylmääkään. :)
Tietenkin niiden piti lopettaa Puffet Toffee, joka oli parhaimman makuinen versio ja jossa se keksi oli aina sopivan pehmeä. 😠
Vierailija kirjoitti:
Tietenkin niiden piti lopettaa Puffet Toffee, joka oli parhaimman makuinen versio ja jossa se keksi oli aina sopivan pehmeä. 😠
Joo, se oli loistava tuote! Minttu sentään on vielä vaihtoehtona. 😁
Parissa viikossa sen pitäisi pehmentyä. Minulle ei ole koskaan sattunut kovaa keksiä, pehmeä on hyvä.
On se ihme kun varmaan kolkyt vuotta syönyt noita eikä koskaan tullu noita kovia vastaan ennen kuin nyt viime vuosina. Vähän haiskahtaa noiden monikansallisten riistofirmojen selitykset.
Nopeampi kierto, tämän sain joskus selityksenä. Säilytysajan pidentyessä pehmenevät.