Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten saa jauhelihan nopeasti sulatettua

Vierailija
16.05.2020 |

Vai paistanko jäisenä.

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita se astianpesukoneeseen. Siellä se kypsyy samalla.

Vierailija
2/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

veteen paketissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laita se astianpesukoneeseen. Siellä se kypsyy samalla.

Hero heko

Vierailija
4/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palastelemalla

Vierailija
5/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikro.

Vierailija
6/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikroon sulatukselle. Pari kertaa kannattaa poistaa sulanutta lihaa jäisen osan päältä. Muutaman minuutin välein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita jääkaappiin kylmäpussin sisälle.

Kylmäpussi jääkaappiin ja jäinen jauheliha kylmäpussiin. Ei auta mikään muu. Ruoka laitetaan tupperwareen ruokailun jälkeen ja jääkaappiin. Ei auta mikään muu.

Vierailija
8/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä pistän jäisen jauhelihan kuumalle pannulle (jossa rasvaa). 

Kun on tarpeeksi paistunut yhdeltä puolelta, kaavin puulastalla irti mitä lähtee ja käännän puolta. 

Samalla saa paistettua lihan. On nopeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ota paketista pois ja laita pakastuspussiin (ei tarvitse jos tyhjiöpakattu). Sulje tiiviisti. Laita vesiastiaan. Sulaa nopeasti. Vesi pitää olla kylmää.

Vierailija
10/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

veteen paketissa.

Meinasin myös tätä tulla kommentoimaan - toimii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nopeasti.

No, mikrossa

Tai kyllähän se hellallakin ykkösellä sulaa melko äkkiä.

Zinc

Vierailija
12/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

veteen paketissa.

Meinasin myös tätä tulla kommentoimaan - toimii!

Toimii, mutta mikrossa vaan 10x nopeammin sulaa ..

Zinc

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä pistän jäisen jauhelihan kuumalle pannulle (jossa rasvaa). 

Kun on tarpeeksi paistunut yhdeltä puolelta, kaavin puulastalla irti mitä lähtee ja käännän puolta. 

Samalla saa paistettua lihan. On nopeaa.

Teen tätäkin mutta pakastan jauhelihan ohuena levynä. Toimii yhden hengen taloudessa kun lihaa riittää vain n. 200g ruokaa kohti.

Vierailija
14/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Microon pienin lämpö ja vartti sulatukseen. Sitten ei kun paistamaan !

Zinc

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunita se

Vierailija
16/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikro tai pakasterasiassa vesihauteeseen (lämmin riittää, ei tarvitse olla kuumaa), riippuen jauhelihan määrästä ja mitä vaihtoehtoja sinulla on käytettävissä. Ihan huoneenlämmössäkin sulaa, mutta vie tietysti enemmän aikaa.

Vierailija
17/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikro tai pakasterasiassa vesihauteeseen (lämmin riittää, ei tarvitse olla kuumaa), riippuen jauhelihan määrästä ja mitä vaihtoehtoja sinulla on käytettävissä. Ihan huoneenlämmössäkin sulaa, mutta vie tietysti enemmän aikaa.

Kyllä se pannullakin sulaa. Olen joskus tehnyt niinkin.

Zinc

Olen sulattanut vesihauteessakin sillon kun ei kiirettä ..

Vierailija
18/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikro on nopein.

Vierailija
19/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihassa on paljon bakteereja, joten se kannattaa kypsentää mahdollisimman nopeasti sulatuksen jälkeen. Itse asiassa pakasteena paistaminen on sen takia paras tapa, mikrossakin ehtii sulatuksen yhteydessä/jälkeen bakteerit vähän lisääntymään. Mutta se on aivan ok sekin, jos sitten heti sulatuksen jälkeen valmistat lihan.

Sen sijaan ei suositella huoneenlämmössä sulattamista.

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000000944582.html

Vierailija
20/28 |
16.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohut levy sulaa nopeasti, voi laittaa suoraan pannuun, kun ensin kuumentaa öljyn.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kahdeksan neljä