Millä tavoin teet lasagnen eritavalla kuin se yleisesti tehdään?
Itse olen tykästynyt jenkkiversioon: juustokastikkeen tilalle seos ricottajuustosta, raejuustosta, parmesanjuustosta ja kananmunasta. Lasagnelevyjä esikeitetään hetki, jos näin tehdään.
Kommentit (7)
Maidoton, kanamunaton, gluteeniton, tomaatiton allergiaversio.
Teen vain yhden kastikkeen jossa bataattisosetta, kuullotettua sipulia, porkkanaraastetta ym kasviksia. Keitän kasviksia pitkään kasaan liemessä joka tulee kun huuhtelee paistinpannusta vedellä kuullottamisen maut mukaan. Liemeen laitan myös Lihaliemifondin. Soseutan kastikkeen ennen lihan lisäämistä. Sitten mukaan paistettua jauhelihaa kastikkeeseen. vuokaan gluteenittomien lasagne levyjen kanssa. Päälle salamisuikaleita/maidotonta juustoa.
Vieraatkin on syöneet mielellään ja kyselleet reseptiä.
Jos tomaatti ei ole ongelma niin bataattisoseen voi korvata tomaattisoseella. Muutenkin tuohon kastikkeeseen voi upottaa kaikenlaiset kasvikset jotka muuten meinaavat jäädä käyttämättä esim omenaa, punajuurta, kesäkurpitsaa, kaalta jne.
Jos teen arkilasagnen niin oikaisen käyttämällä bechamel-kastikkeen tekemisen sijaan sitä 3-juuston ruokakermaa. Tiedän, matalalta mennään, mutta hyvin maistuu ja säästää aikaa sekä vaivaa. Muutoin toki pilkon sipulit ym normaalisti ja raastelen parmesaanit päälle.
Mä oikaisen joskus jättämällä bechamelin pois ja lisään tomaattikastikkeeseen muskottipähkinää, juoksevaa koskenlaskijaa ja purkin kermaa tai hätätapauksessa pari desiä vettä, sit vaan juustoraastetta jokaisen kastikekerroksen päälle.
Eikai lasagneen laiteta bechamelkastiketta vaan mornaykastiketta. Toisessa on juustoa ja toisessa ei.
Teen aina paahdetun tomaattikastikkeen lasagneen, siinä on niin paljon enemmän makua kuin tavallisessa.
Raejuustoa ja currymajoneesi kastikkeessa tonnnikalaa kerroksittain.
Soossi juoksevasta koskenlaskijasta ja maidosta
Viime aikoina testaillut laiskaa versiota, jossa jätetään valkokastike keittämättä. Laitan vastaavasti tilalle vuokaan pelkkää maitoa+kermaa, sekä juustoraastetta. Yllättävän hyvä tulee noinkin, vaikka kunnon juustokastikkeella vähän parempi onkin. Mutta aina en minäkään viitsi kastiketta keittää + tiskata kattilaa.