Mitä teen väärin kun kanasta tulee sitkeää?
Kypsensin kuutioituja kananpaloja pannulla ja niistä tuli sitkeitä. Tarkoittaako se, että kypsensin niitä liian kauan vai liian vähän? Liha oli läpi leikattaessa ainakin kypsän näköistä.
Kommentit (39)
Ruskista ensin nopeasti kovalla lämmöllä ja sitten hauduta kannen alla pehmeäksi.
Paketti huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen paistamista.
urpot kokkaa osa XVI. syö riisiä, jätä kanat meille jotka osataan kokkaa.
Kypsensit todennäköisesti liian pitkään, hanki sellainen piikin kanssa oleva mittari, jolla voit mitata kanapalan sisälämpötilan. Tai minkä tahansa lihan tai kalan tai vaikka murekkeen.
Tietysti sitten jos kypsentää tyyliin 2 tuntia, niin kyllä se kana sitten alkaa mureutua taas. Eli voi tehdä vaikka nyhtökanaa.
Mutta jos ei ole mittaria, niin paketisissa olevan ohjeen mukaan paistaminen yleensä toimii, voi leikata yhdestä palasta varmuudeksi että on kypsä ennenkuin alkaa syödä.
Oletko varma, ettei sinulle ole myyty kanana lepakkoa? Se on sitkeempää kuin kananliha.
Vierailija kirjoitti:
Paketti huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen paistamista.
Tunti on parempi, jos malttaa odottaa.
Liian pitkään. Paista kuumassa pinta ruskeaksi ja sitten palat vuokaan folion alle ja 100° uuniin hetkeksi. Kana on kypsää kun veitsellä viiltäessä neste on kirkasta, ei punertavaa.
Maustamatonta? Jollain kannattaa esimaustaa itse. Ihan naturelli vähärasvainen helposti kuivaa.
Vierailija kirjoitti:
Kypsensit todennäköisesti liian pitkään, hanki sellainen piikin kanssa oleva mittari, jolla voit mitata kanapalan sisälämpötilan. Tai minkä tahansa lihan tai kalan tai vaikka murekkeen.
Tietysti sitten jos kypsentää tyyliin 2 tuntia, niin kyllä se kana sitten alkaa mureutua taas. Eli voi tehdä vaikka nyhtökanaa.
Mutta jos ei ole mittaria, niin paketisissa olevan ohjeen mukaan paistaminen yleensä toimii, voi leikata yhdestä palasta varmuudeksi että on kypsä ennenkuin alkaa
Siinä sitä on kun rupeat jokaiseen kuutioituun palaan tökkäämään mittarin.
Vierailija kirjoitti:
Paketti huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen paistamista.
Täyttä huuhaata.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paketti huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen paistamista.
Tunti on parempi, jos malttaa odottaa.
Hah, mammat alapeukuttaa kun ei tajua että kylmästä lihasta (oli se kana tai nauta) irtoaa pannulle vain vettä, ja sitten ihmetellään kun tuli sitkeää :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paketti huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen paistamista.
Täyttä huuhaata.
Häh? Miksi tuo sitten lukee ohjeena joka ikisessä lihapaketissa? Joo, ja tunti tosiaan parempi, puoli tuntia minimi.
Naurattaa nämä vastaukset, kun vastaajat eivät tajua että kysymys koski kanaa, ei broileria!
Kuka hullu syö kanaa, kun broiskuakin voi?!
kana on sitkeää.
Kypsennettävä pitkään.
Mielellään ensin marinoidaan.
Jos nyt puhut oikeasti broilerista etkä kanasta, niin sehän kypsyy kuutioituna minuuteissa.
Jos et osaa paistaa, valitse mieluummin esimerkiksi paistileikettä kuin rintaa. Siinä on enemmän rasvaa ja se kestää kauemmin paistamista ja hauduttamista. Rintafileiden paistaminen on minuuttipeliä.
Mitä paketissa lukee paistoajaksi?