Mitä lihaa käytätte vauvan soseisiin?
Eli tarkoituksena olis väsäillä itse noita lihasoseita, niin mitä lihaa käytätte? Ja pakastatteko jääpalarasiassa, vai mitenkä?
Kiitos kaikille, jotka jaksaa antaa vinkkejä :)
Kommentit (8)
Tein valmiita annoksia kerran käytettyihin piltti purkkeihin, sekaan laitoin kasviksia, lihaa ja soseutin ja sit pakkaseen.
jauhelihaan käytetään kaikki ei muuhun tarkoitukseen käyvät ruhon osat.
- broilerin fileetä
- naudan lihaa (esim sisäpaistia)
- kalaa (lohi, siika..)
- possua harvemmin
Keitin lihan paloiteltuna vedessä ja soseutin hienoksi. Pakastin jääpalarasiassa tai joskus tein suoraan liha-kasvissoseita ja pakastin pikkurasioissa.
Millaista possunlihaa ostatte?
Kananrintafilettä olen keitellytkin jo..
Porsasta, broileria, nautaa, kalkkunaa, poroa...
Helppouden vuoksi jauhelihaa, ja kaikki lapset ovat sillä hyvin kasvaneet. Keitän, soseutan sauvasekoittimella (riittävästi keitinvettä sekaan) ja pakastan jääpaloiksi. Pakkasessa on myös kasviksia jääpaloina, ainoastaan perunan tarjoan vastakeitettynä silloin kun sitä on meille muillekin aterialle keitettynä.
Mä en ole aiemmin vauvansoseita tehnyt, joten oon ihan tumppu tässä--
Vauvan annokseen riittää 1-1,5 ruokalusikallista lihaa.
Kasviksia keitän aina kerrallaan parin päivän tarpeisiin ja lisään joka aterialla kasvissoseen joukkoon kuution tai pari lihaa. Vauva siis syö jo kerrallaan vähän isompia annoksia.
Minä olen käyttänyt lihaksi maustamatonta kanaa sekä jauhelihaa.